Alphatron Marine toont scala aan producten en diensten op Europort 2017

Alphatron Marine en JRC verwelkomen u graag op Europort 2017, waar wij o.a. twee van onze geïntegreerde brugoplossingen zullen laten zien en een variatie van onze hoge kwaliteit navigatie- en communicatieapparatuur voor allerlei typen schepen. Tegenwoordig is het belangrijk om de klant op afstand goed te kunnen ondersteunen. Het concept ‘Supported sailing’ heeft daarom een belangrijke plaats gekregen binnen onze organisatie en zal een centrale rol vervullen tijdens Europort. Wij hebben een supportcentrum waarmee wij vanaf de wal wereldwijd schepen volledig kunnen ontzorgen.

Meer informatie

Onze brugoplossingen zijn ontworpen met de gecombineerde specialisaties van Alphatron Marine en JRC, een synergie die zorgt voor kwaliteit, betrouwbaarheid en innovatie.

De volledig geïntegreerde (eenmans)brug heeft de huidige standaard in brugontwerpen geherdefinieerd. Ervaar uit eerste hand hoe simpel, intuïtief en innovatief de besturing is.

Met de drie 46-inch schermen en een volledig operationele Transas simulator bent u in staat om toezicht te houden op alle navcom apparatuur vanuit een comfortabele kapitein stoel.

Ook aan bod komt de compacte brug voor sleepboot en ferry, welke ontworpen is in samenwerking met ‘s werelds grootste sleepboot operators. Deze brugoplossing biedt exceptionele zichtbaarheid rondom het schip wat bijdraagt aan de veiligheid bij de dagelijkse, soms complexe, operaties.

Uiteraard is de binnenvaartafdeling ook op de Europort beurs weer goed vertegenwoordigd. Wij laten u in een keurige lessenaar alle mogelijkheden zien die wij de binnenvaartvloot van Europa te bieden hebben. Van de vertrouwde en zeer populaire JMA-610 rivierradar tot camera’s aan toe. De nieuwe MF-line mag hierin natuurlijk niet ontbreken die wordt dan ook breeduit tentoongesteld in de consoles. Ook een systeem om de schipper te waarschuwen voor aanvaringen met bruggen wordt compleet werkend gepresenteerd op de beurs. Er is een verschuiving van analoge naar digitale camera’s aanstaande en deze nieuwe camera’s worden op deze beurs voor het eerst aan het grote publiek getoond.

Nieuw tentoongesteld dit jaar is het VTS-systeem. Deze speciaal ontworpen, en aan wal geïnstalleerde, radar is bedoeld om kustlijnen, sluizen en rivieren te bewaken. De radars worden met elkaar verbonden en kunnen optioneel worden uitgebreid met camera’s. Het VTS-systeem biedt een unieke 3D ondersteuning zodat de operator een zeer betrouwbaar inzicht in de situatie. Deze ontwikkeling is in samenwerking met Transas.

Tijdens de show introduceren wij uiteraard ook graag onze nieuwste producten waaronder de nieuwe 5-inch touch screen VHF-radio, de nieuwste generatie JMR-5400 radar, de adaptieve autopiloot en de nieuwe MFD3900. Ook de nieuw ontwikkelde NeCST oplossing zal niet ontbreken. Met deze toepassing zijn we in staat om routeplanning, logboekfunctionaliteit etc op digitale wijze vast te leggen en te integreren met ECDIS.

Digitale reisplanning op zeekaart formaat: https://youtu.be/uAV5aFx56oU

Bezoek ons op stand nummer 3405
Europort: 7-10 november 2017