Bosch Rexroth en Barge Master introduceren nieuwe generatie autonome landingssystemen voor bewegingsgecompenseerde loopbruggen

Aangezien de technologie steeds geavanceerder wordt en scheepseigenaren meer waarde hechten aan het optimaliseren van operationele uren, heeft Bosch Rexroth een nieuw geautomatiseerd landingssysteem ontwikkeld waarmee zowel veiligheid als prestaties significant verbeterd zijn.

Meer informatie

Landingssystemen zijn essentieel als het gaat om het overbrengen van mensen en goederen tussen een schip en olie- /gasplatform of windturbine. Dankzij geavanceerde technologie en digitale sensoren compenseert het systeem de beweging van het schip en de zee voor het veiliger gebruik van loopbruggen in deze specifieke condities. Echter is het ook mogelijk om dergelijke systemen manueel te bedienen als het aan komt op het landen van loopbruggen op een platform. Afhankelijk van de ervaringen van de operator en de weercondities kan dit nog steeds een uitdagende taak zijn.

Veiliger wordt het dankzij Bosch Rexroth haar nieuwe autonome landingssysteem. Dankzij de combinatie van geavanceerde radartechnologie, camera’s en sensoren is het systeem in staat om automatisch te landen zonder manuele handelingen. Dit maakt de operatie consistent en betrouwbaar, onafhankelijk van weer of zeecondities. Na het landen maakt de loopbrug gebruik van de deiningscompensatie en het dynamisch positioneren van het schip om een veilige en stabiele verbinding te zijn tussen het schip en het platform.

“Er zijn meerdere voordelen met het autonome landingssysteem”, zegt René Coppens, Business Development voor Barge Master systemen bij Bosch Rexroth. “Op de eerste plaats is het een verbetering van veiligheid. Het meest belangrijk wellicht is het verbeteren van het aantal operationele uren. Ons systeem werkt onder zware omstandigheden en is niet afhankelijk van
de beschikbaarheid van operators, wat de uptime verhoogd. Deze drie voordelen zijn een enorme stap voorwaarts op het gebied van autonome landingssystemen.”

Na drie jaar van onderzoek en ontwikkeling en een nauwe samenwerking tussen Bosch Rexroth, Bosch haar ontwikkelafdeling en de partners van Barge Master is het autonome landingssysteem nu beschikbaar voor nieuwe schepen en volgt er later dit jaar een optie voor het toepassen van het autonome landingssysteem op de Barge Master deiningsgecompenseerde loopbruggen. “Wij zien enorm veel interesse in dit systeem”, vult Coppens aan. “Klanten zien de voordelen van dit systeem en hoe het de zaken van hen positief kan beïnvloeden.”