Castor Marine neemt activa SeaVsat over

Castor Marine, een toonaangevende wereldwijde VSAT-netwerkoperator, kondigt vandaag de overname aan van de activiteiten van maritieme satellietinternetprovider SeaVsat uit Lelystad. SeaVsat bood satelliet-internettoegang aan offshore schepen en productieplatforms.

Meer informatie

SeaVsat werd op 23 november failliet verklaard, waardoor klanten op zee in onzekerheid verkeerden over hun internetverbinding. Met deze overname zorgt Castor Marine voor continuïteit van de internetdiensten, waardoor de bedrijfscontinuïteit en het welzijn van de mensen aan boord die door dit faillissement worden getroffen, kan worden verzekerd. Het Castor Marine-team werkt momenteel 24/7 om de betrokken schepen te migreren naar de eigen VSAT-netwerkinfrastructuur. Alle SeaVsat Airtime/Connectivity-contracten kunnen nu worden uitgevoerd en ondersteund door het ervaren Castor Marine-team.

Ivo Veldkamp, ​​CEO van Castor Marine, zegt: “Ik ben blij dat we met de acquisitie van deze contracten nu alle SeaVsat-klanten continuïteit van internettoegang kunnen garanderen. Het belangrijkste voordeel voor de SeaVsat-klanten is dat ze nu rechtstreeks zaken doen met een VSAT-netwerkbeheerder, in plaats van een wederverkoper van VSAT-services. Deze overname versterkt onze positie op de wereldwijde maritieme connectiviteitsmarkt en tegelijkertijd zorgen we voor het welzijn van mensen op zee.

Elsa Bruggink, curator SeaVsat zegt: “Ik ben verheugd aan te kunnen kondigen dat we een overeenkomst hebben bereikt met Castor Marine B.V. Voor veel klanten is hun satellietverbinding op zee cruciaal voor hun bedrijf. Ik wens Castor Marine B.V. veel succes.