Circulair ondernemen in de haven- en maritieme industrie

Circulair ondernemen biedt de haven- en maritieme industrie veel kansen. Dat ontdekten scheepswerven, scheepsbouwers, partijen in haven equipment, offshore, decommissioning en recycling onlangs tijdens een webinar van CIRCO, georganiseerd in samenwerking met BlueCity, Heerema, Netherlands Maritime Technology en Innovation Quarter.

Meer informatie

Vanwege de grote belangstelling voor het webinar, is besloten een derde editie van de maritieme CIRCO Track in september 2020 te organiseren.

John Oosthoek van Royal IHC (scheepsbouwer) na het volgen van de allereerste Maritieme CIRCO Track:

“Ik kijk voortaan met een circulaire bril naar al mijn businesscases: Waar vindt waardevernietiging plaats en zie ik kansen voor verbetering? Ik doe dit veel liever dan alleen een NPV (Net Present Value) berekenen en kijken wat er onder de streep overblijft. De methodologie van de CIRCO Track is dan ook erg waardevol gebleken!”

In 3 dagen naar nieuwe businessmodellen

In september 2020 kunnen 10 bedrijven (verder) kennismaken met de circulaire economie, kansen ontdekken voor hun bedrijf en concrete stappen zetten. CIRCO heeft hiervoor een bewezen methodiek ontwikkeld. In drie workshopdagen (een Track) begeleiden ervaren CIRCO-trainers en ontwerpers bedrijven uit de haven- en maritieme maakindustrie. Zij werken in drie dagen aan de ontwikkeling van nieuwe businessmodellen en een concreet implementatieplan.

Met 6,5 miljoen kilo gebruikt staal in de opslag heeft hergebruik veel impact”, aldus structural engineer Jelle ter Braak van Heerema Marine Contractors. Meer lezen over deze case?www.circonl.nl

Aanmelden CIRCO Track haven- en maritieme maakindustrie

Meer informatie en aanmelden: https://www.bluecity.nl/circo-tracks
Of neem contact op met CIRCO sectorcoördinator Maakindustrie Bas Hillerström via bas@circonl.nl

In samenwerking georganiseerd

De CIRCO Track wordt georganiseerd in samenwerking met BlueCity en zijn kosteloos bij te wonen dankzij Provincie Zuid-HollandRabobank RotterdamMKB Rotterdam RijnmondGemeente Rotterdam.

Over CIRCO

CIRCO is een programma van CLICKNL, mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. CIRCO activeert en equipeert productiebedrijven en creatieve professionals om concreet aan de slag te gaan met circulair ondernemen. Door producten, diensten en businessmodellen te (her)ontwerpen wordt circulair ondernemen in veel gevallen mogelijk. Hiervoor ontwikkelde CIRCO een – inmiddels bewezen – methode.

www.circonl.nl

Bewezen workshopprogramma start in september