Corona: temperatuur meten, mag het nu toch?

Vorige week heeft NMT een bericht over het temperaturen van werknemers/bezoekers geplaatst op de website. Dit bericht heeft verschillende reacties opgeleverd en het is ons duidelijk geworden dat er bij een aantal leden wel degelijk behoefte is aan temperatuur meten op de werklvoer. De werkgever heeft immers ook een zorgplicht naar zijn werknemers. Gelukkig heeft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) nu een andere interpretatie gegeven. Uitleg over hoe de AP het nu ziet, is hier te vinden. Kortgezegd: ja het mag, maar wel onder strikte voorwaarden en de AP heeft op andere vlakken nog steeds bezwaren.

Naar aanleiding van de reacties die we op het bericht van vorige week ontvingen, hebben we dit bij andere brancheorganisaties aangekaart: dit probleem speelt in veel meer sectoren dan alleen de onze. De brede koepelorganisaties zijn er nu mee bezig, maar mogelijk/hopelijk is met deze interpretatie van de AP alles nu voldoende duidelijk en werkbaar.

Heb je nog vragen, neem dan contact op met ons Coronateam via corona@maritimetechnology.nl of neem contact opnemen met één van onze Member Advisors.