Corrosion lanceert baanbrekende milieuvriendelijke aangroeiwering voor de maritieme sector

In samenwerking met hoogwaardige partners heeft Corrosion een niet-chemische, alternatieve aangroeiweringstechniek ontwikkeld. UV-C licht wordt al jaren effectief toegepast in andere markten, maar is door Corrosion naar een nog hoger niveau getild. Zo zal zij tijdens de internationale Europortbeurs in Rotterdam van 5-8 november 2019 een volledig nieuwe, milieuvriendelijke toepassing voor de maritieme sector presenteren.

Meer informatie

Het product, een UV-C cooler, gebruikt op Philips-IP-gebaseerde technologie om de aangroei van vervuiling te bestrijden. Deze cooler is het resultaat van 2,5 jaar onderzoek in het eigen laboratorium van Corrosion en in de actieve vaart. In feite combineert de cooler twee bestaande technologieën: UVC licht, een uitstekende aangroeiweringstechnologie, en zogeheten pillow plates, voor uitermate efficiënte koeling. Deze gepatenteerde innovatie sluit naadloos aan bij de huidige behoefte aan duurzame oplossingen. Bovendien is de UV-C cooler gemaakt van gecoat staal voor verbeterde effectiviteit en het voorkomen van galvanische corrosie. Deze innovatie biedt volledige, milieuvriendelijke bescherming tegen aangroei in zoet-, zee-, en zelfs stilstaand water.

De nieuwe uitvinding van Corrosion is een flexibele oplossing met verscheidene, gevarieerde praktische toepassingsmogelijkheden. De UV-C koelers zijn toepasbaar in zowel retrofit- en nieuwbouwprojecten omdat elke cooler op maat wordt gemaakt om aan alle klanteisen te voldoen. Het product is gemakkelijk in een droogdok te installeren, waarbij Corrosion u ook, indien gewenst, kan assisteren.

Hoewel Corrosion de UV-C cooler al in gebruik heeft genomen in de actieve vaart, zal de officiële lancering plaatsvinden tijdens Europort 2019, op dinsdag 5 November om 11 uur. Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om deze feestelijke gelegenheid bij te wonen. Vertegenwoordigers en engineers van Corrosion geven u graag meer informatie over dit spannende nieuwe product op de beurs of via de onderstaande contactgegevens.

Europort 2019
November 5-8 2019
Stand 7312
Ahoy, Rotterdam