Derde Pusher Tug voor Kaspische Zee te water bij Thecla Bodewes Shipyards in Kampen

Op vrijdag 17 mei is de pusher tug Trewenna te water gelaten bij Thecla Bodewes Shipyards in Kampen. De pusher tug Trewenna is de derde Pusher Tug dat op de scheepswerf van de helling liep.

Meer informatie

De Trewenna ging te water door middel van het zogenaamde ‘Friese Hellingsysteem’ waarbij het schip na het losslaan van de keggen dwarsscheep, in een vrije loop, het water in gleed. Een bijzondere ervaring voor schip en toeschouwers.

In 2017 is de eerste en in 2018 de tweede uit de reeks van drie Pusher te water gelaten op de werf in Kampen. Deze schepen, de Wenna en de Conwenna, worden inmiddels veelvuldig ingezet op de Kaspische Zee voor zowel offshore support activiteiten, zeegaande sleeptransporten als ook binnenlandse duw- en sleeptransporten. De schepen zijn geclassificeerd door Bureau Veritas voor Unrestricted Navigation en zijn voorzien van de notatie IJsklasse 1C en Anchorhandling.

Thecla Bodewes is zeer content met deze opdracht: “Het is prachtig om een serie van drie Pusher Tugs te mogen bouwen voor Silverburn Shipping Group. Naast de drie Pusher Tugs hebben we oor de klant ook een Methanol Barge opgeleverd, binnen een record-tijd van drie maanden. Het onderling vertrouwen is groot en de ambitie om samen de beste te zijn, is een belangrijke drijfveer voor de hechte en lange relatie.”