Doe jij de volgende keer ook mee met de NMT-kenniscommunity?

Dinsdag 2 juli was alweer de 3e bijeenkomst van de NMT-kenniscommunity, dit keer bij Damen Dredging Equipment in Nijkerk. De community bestaat uit een groep van 16 bedrijven die met elkaar ervaringen uitwisselen over kennismanagement in maritieme bedrijven.

Aan de hand van voorbeelden vertelde Frank Bosman, Manager R&D bij Damen Dredging Equipment, hoe kennismanagement bij Damen wordt aangepakt, welke tools en processen ze daarvoor gebruiken en hoe dat vervolgens is gekoppeld aan interne opleidingen. Tijdens de rondleiding kregen de deelnemers een praktijkvoorbeeld te zien bij de ‘Dredging Experience’. Met behulp van deze praktische proefopstelling werden de basisprincipes uitgelegd die van belang zijn bij het ontwerp en de operatie van baggerschepen.

Damens Valorisatiemanager Edwin van Buren presenteerde op welke manieren kennis en kunde in een bedrijf goed beschermd kunnen worden en waarom dat belangrijk is. Zo moet er bijvoorbeeld in de beginfase van een onderwerp al aandacht zijn voor intellectueel eigendom om te voorkomen dat je als bedrijf kennis ontwikkelt die elders al beschermd is. Tot slot gaf Bart Verheijen van Guruscan een inkijk in een project dat zij voor Rijkswaterstaat hebben uitgevoerd.

Met de NMT-kenniscommunity hopen we niet alleen het kennismanagement binnen maritieme bedrijven te verbeteren, maar ook meer samenwerking binnen de sector te stimuleren zodat maritieme kennis wordt overgedragen en behouden blijft.

Wil je volgende keer ook deelnemen?

Neem dan contact op met Arnold de Bruijn (zijn contactgegevens staan rechts op deze pagina).