Eerste ontwikkelingen onderzoeks- en innovatieproject NAVAIS

Het NAVAIS project, gestart op 1 juni 2018, heeft zijn eerste ontwikkelingen besproken in een consortiumvergadering gehouden tussen 19 en 21 november 2018 in Vélizy, Frankrijk.

Gedurende deze bijeenkomst zijn marktonwikkelingen op het gebied van veerboten en werkschepen besproken. Het gaat daarbij om de toepasselijke milieueisen en doelstellingen voor het ontwerpen van een ‘low impact’ modulair/platformgebaseerde serie schepen. Gastheer van de bijeenkomst was Dassault Systèmes, waar de deelnemers ook een unieke gelegenheid hadden inzicht te krijgen in de mogelijkheden van het 3DEXPERIENCE® platform. Dit platform wordt in diverse bedrijfstakken toegepast en is de basis voor de in NAVAIS te ontwikkelen ontwerp- en productiemethodieken.

Een uitgebreider verslag vind je hier in het Engels. Nadere informatie over het project is ook beschikbaar op www.navais.eu.

Wat is NAVAIS?

NAVAIS is een meerjarig onderzoeks- en innovatieproject voor de scheepsbouwindustrie. De resultaten van NAVAIS zullen de efficiëntie in ontwerp en flexibiliteit in productienetwerken verhogen. In totaal investeert de Europese Commissie €6,5 miljoen over een periode van vier jaar, gefinancierd uit het Horizon 2020-programma, het onderzoeks- en innovatieprogramma van de Europese Commissie. Damen Shipyards, met het hoofdkantoor in Gorinchem, coördineert het project in samenwerking met Netherlands Maritime Technology. Lees hier meer.