Eerste Skoonbox onthuld op Wereldhavendagen

Op 7 september, de openingsdag van de Wereldhavendagen, is de eerste Skoonbox onthuld door Wim van Sluis, voorzitter van Nederland Maritiem Land. Dit is een belangrijke stap in het realiseren van een batterij netwerk voor mobiele en tijdelijke toepassingen.

Meer informatie

Van Sluis onthulde de 20-voets container samen met Daan Geldermans, medeoprichter en technisch directeur van Skoon. Een aantal bedrijven betrokken bij de ontwikkeling van de Skoonbox woonden de eerste introductie bij.

De ontwikkeling van de Skoonbox gaat door, met een groeiend aantal potentiele klanten die betrokken wordt in het ontwerpproces. Dit wordt gedaan om de energieopslag zo veelzijdig mogelijk in te zetten. Binnen een paar maanden zal deze Skoonbox operationeel inzetbaar zijn.

Een van de eerste gebruikers zal de m.s. Borelli zijn, een binnenvaartschip van 110 meter lang. Dit schip zal dan emissieloos kunnen varen. Een belangrijke stap in het verduurzamen van de scheepvaart en het versnellen van de energietransitie in deze sector.

Skoon zal zich nu richten op het vergroten van het aantal Skoonboxen om een robuust operationeel batterijnetwerk te realiseren. De introductie van het eerste exemplaar in deze serie paste goed bij het programma van de Wereldhavendagen, dankzij het thema ‘Energize’. De organisatie wilde hiermee de aandacht vestigen op de grote duurzame ambities van Rotterdam en hun inzet om ’s werelds schoonste haven te worden.