Elma opgenomen in Hydac-groep

HYDAC B.V., marktleider in hydraulische componenten en systemen, verwerft de aandelen van Elma B.V. en Elro Srl en wordt hiermee de nieuwe eigenaar van beide bedrijven. Met de overname verzekert HYDAC zich van een belangrijke uitbreiding op gebied van elektrische aandrijf- & besturingstechniek. Het bedrijf verstevigt haar positie als totaalleverancier in aandrijftechniek.

Meer informatie

Bij het bepalen van Elma’s lange termijnvisie was de belangrijkste afweging het garanderen van de continuïteit en doorgroeimogelijkheden zoals Elma B.V. die de afgelopen jaren heeft gekend. Het vinden van een strategische partner die paste bij Elma’s bestaande visie was een  voorwaarde voor de voorgenomen groei. In HYDAC heeft Elma een passende en waardevolle partner gevonden.

Elma en HYDAC bedienen voor een groot deel dezelfde klanten. Waar HYDAC eerder de elektrotechniek moest uitbesteden kan dit nu in eigen beheer uitgevoerd en aangeboden worden. HYDAC B.V.’s personeelsbestand groeit nu naar zo’n 300 mensen. Voormalig eigenaren Van Vulpen en Varel blijven aan als directeuren van de nieuwe HYDAC-vestiging. De bedrijfsvoering zal blijven geschieden onder de huidige namen Elma en Elro, verrijkt met de HYDAC-uitstraling, visie en unieke klantfocus. Beide bedrijven zijn verheugd met de overname en de mogelijkheden die dit gaat bieden. Door de uitbreiding zal HYDAC een nog belangrijkere positie in de totale aandrijftechniek gaan spelen en haar klanten een nog completer pakket kunnen aanbieden.

HYDAC B.V. is dochter van het Duitse familiebedrijf HYDAC GmbH. In Nederland geldt HYDAC ruim 25 jaar als toonaangevende specialist in complete hydraulische systemen en componenten voor de offshore-, bagger-, luchtvaart-, mobiele, civiele, olie/gas- en industrie markt. De uitbreiding met elektrische aandrijvingen en besturingen maakt HYDAC nog sterker als totaalleverancier in de aandrijftechniek. Met Elma als deel van het consortium kan gerekend worden op skills als engineering, simulatie en panelenbouw, maar ook installatie, inbedrijfname en wereldwijde service. De overname is voor HYDAC een logische keuze om grote stappen te kunnen maken naar de toekomst.

Elma B.V. is al sinds de jaren ’30 specialist op het gebied van elektrische aandrijf- & besturingstechniek. Het bedrijf biedt een breed programma aan technische producten en diensten, maatoplossingen op gebied van industriële automatisering, inspectie en onderhoud aan roterende machines, advies en levering van specialistische motion control componenten.
Bij de overname hoort ook de aankoop van Elro SRL. Elma richtte zusterbedrijf Elro op in 2000. Het bedrijf is gevestigd aan de Zwarte Zee in de Roemeense plaats Constanta, de zusterstad van Rotterdam en de toegangspoort tot Oost-Europa. Elro specialiseert zich in assemblage van besturingspanelen.