En de winnaars zijn….

Op 7 september 2018 zijn de vier nieuwe Young Maritime Representatives (YMR’s) voor het studiejaar 2018/2019 bekendgemaakt. Aan boord van loodsvaartuig de Pollux van het Loodswezen zijn Mick, Vera, Marijn en Jesse bekroond tot de nieuwe jongerenambassadeurs van de maritieme sector. De YMR’s gaan zich nu een jaar lang onderdompelen in de maritieme topsector, met maar één doel voor ogen: jongeren interesseren voor een opleiding en een baan binnen de maritieme wereld.

Na een kort welkomstwoord van verschillende sprekers van het Loodswezen en het PR & Communicatie expertpanel was het tijd voor de bekendmaking. Wim van Sluis, voorzitter van Nederland Maritiem Land, mocht de winnende kandidaten blij maken met het goede nieuws. Mick, Vera, Marijn en Jesse werden verkozen uit een groep enthousiaste studenten. Allemaal afkomstig van een maritieme opleiding op mbo-, hbo- of universitair niveau. Wim van Sluis nam op dezelfde dag afscheid van de jongerenambassadeurs van het studiejaar 2017/2018. Op symbolische wijze werd door hen het stokje in de vorm van de vlog-camera aan de nieuwe YMR’s overhandigd. Mick, Vera, Marijn en Jesse gaan hier hun een jaar lang hun maritieme ervaringen mee delen.

De YMR’s van 2017/2018 werden bedankt voor hun inzet tijdens het afgelopen studiejaar. Laura, Jelle, Desiree en Dennis kijken terug op een mooi jaar als ambassadeur. Zo heeft Desiree de eer gehad om, samen met oud-YMR Peter-Paul, (al vloggend) Europort 2017 te openen. Laura zit in de jury voor de Maritime Innovation Award die in november tijdens het Maritime Awards Gala wordt uitgereikt. En zij was bij de Ocean Summit van de Volvo Ocean Race. Ook heeft deze groep, net als de nieuwe lichting, een middag mee mogen varen met de Marine. Laura, Jelle, Desiree en Dennis hebben veel jongeren bereikt via social media op Facebook, Instagram en YouTube. Zelf zeggen ze dat ze vooral ook tijdens een-op-een-gesprekken het verschil hebben gemaakt. Ze vonden het namelijk heel leuk om ook op deze manier iemand te kunnen overtuigen en te laten kiezen voor een maritieme studie.

Gelijk na de bekendmaking bleven de nieuwe YMR’s aan boord van de Pollux, om mee te varen tijdens de spectaculaire demonstratie van het Loodswezen op de Maas. De beelden hiervan zijn in de loop van de dag te vinden via de social mediakanalen en jongerenwebsite van Nederland Maritiem Land. Op deze kanalen zullen de nieuwe YMR’s het hele komende jaar ook verslag doen van hun belevenissen.

Ben jij benieuwd naar de nieuwe YMR’s Mick, Vera, Marijn en Jesse? Neem dan een kijkje op de jongerenwebsite www.maritimebyholland.nl.