Erma First vraagt als zesde producent USCG Type Approval aan voor Ballast Water Treatment Systeem

rma First, producent van Ballast Water Treatment systemen, heeft bij de USCG alle documenten ingeleverd voor het verkrijgen van het USCG Type Approval certificaat voor BWTS. In de Benelux wordt Erma First vertegenwoordigd door PROMAC B.V. in Zaltbommel.

Meer informatie

Het is de eerste keer dat een ‘full flow’ electrolyse BWT-systeem voor typegoedkeuring bij de Amerikaanse Kustwacht wordt aangeboden.

Verwacht wordt dat het USCG TA certificaat in de zomermaanden wordt verstrekt. Daarmee zou het PROMAC-Erma First systeem als zesde BWTS ter wereld de felbegeerde USCG typegoedkeuring ontvangen.

“Alle testen voor zout, brak en zoet water hebben we probleemloos kunnen uitvoeren. Het systeem hoefde op geen enkele manier te worden aangepast. Ik verwacht dan ook dat de USCG Type Approval geen beperkingen zal hebben, zoals enkele andere al goedgekeurde systemen”, aldus Jan Kerstens, commercieel directeur van PROMAC.

Het Promac-Erma First systeem is inmiddels geïnstalleerd op circa 200 schepen wereldwijd. “De ervaringen tot nu toe bewijzen dat we waar maken wat we onze klanten beloven: een flexibel, robuust en betrouwbaar systeem met lage operationele kosten. Rechttoe, rechtaan. Met als groot voordeel natuurlijk dat het alleen nodig is bij ballasten.”

Als de USCG TA is verleend hebben werven en reders eindelijk echt iets te kiezen, meent Kerstens. “De systemen tot en met heden die door de USCG zijn goedgekeurd zijn allemaal gebaseerd op UV-techniek. Dus als je vandaag per se een USCG TA nodig hebt – en het lijkt er sterk op dat dit de leidende norm wordt – dan moest het UV zijn. Tot vandaag. Met ons electrolyse-systeem hebben scheepseigenaren weer een echte keuze tussen twee technieken en dat is een goede zaak.”