Esthec blijft open voor virtuele bezoekers in het Bolidt Innovation Center

Esthec heeft een creatieve manier gevonden om bezoekers tijdens de COVID-19 beperkingen een virtuele rondleiding te laten maken in het Bolidt Innovation Center. Als een onderdeel van de Bolidt Groep is Esthec vertegenwoordigd in het Bolidt Innovation Center. Het is de plek waar co-creatie, innovatie en beleving samenkomen. De plek waar designers, architecten en andere stakeholders geïnspireerd worden om te dromen over de ongelimiteerde mogelijkheden die Esthec te bieden heeft.

Het Bolidt Innovation Center blijft open om het pionierswerk op het gebied van onderzoek en ontwikkeling voort te zetten, dat simpelweg niet vanuit huis gedaan kan worden. Bezoekers worden alleen onder strenge voorwaarden toegelaten, maar totdat de reisbeperkingen worden opgeheven is het Bolidt Innovation Center Center nu ook toegankelijk via Virtuele Tours, die volgens de nieuwste technologieën ontwikkeld zijn. Op deze manier kan Esthec haar stakeholders op de hoogte brengen van bijvoorbeeld nieuwe ontwikkelingen en inspireren voor wat betreft de mogelijkheden in design.

Outside-the-box
Esthec heeft een gevestigde reputatie op het gebied van innovatie en creativiteit; kwaliteiten die juist in deze onzekere tijden meer dan ooit nodig zijn om de industrie vooruit te helpen.  “De moeilijke situatie waarin we ons nu met zijn allen bevinden dwingt ons om creatief en outside-the-box te denken over hoe we werken, waar we werken en hoe we kunnen blijven samenwerken en samen creëren,” zegt Marcel van der Spek, founding parter van Esthec. “Dus we vinden het geweldig dat onze klanten het Bolidt Innovation Center nog steeds virtueel kunnen bezoeken, zolang dat fysiek niet kan.”

Een speciaal team binnen Esthec staat nu klaar om bezoekers een Virtuele Tour te geven in onze unieke faciliteiten met behulp van een app die daarvoor speciaal ontworpen is.  Zo kun je over de schouders meekijken bij een kleurenspecialist die monsters aan het maken is, of je kunt samen brainstormen over nieuwe ontwerpen voor deksystemen en leer je meer over de betekenis van duurzaamheid. De R&D specialisten voeren verschillende testen uit waardoor je kunt ervaren hoe belangrijk grip is voor de veiligheid van passagiers. Projecten kunnen hierdoor bijna op dezelfde manier worden uitgevoerd als je gewend bent. Van der Spek voegt hieraan toe: “Je krijgt nog steeds de kans om meer te weten te komen over onze producten, het DNA van Esthec en de creatieve oplossingen die we mogelijk kunnen maken. Elke Virtuele Tour wordt speciaal op maat gemaakt voor de individuele bezoeker en voor de sector waarin hij werkt.”

Vertrouwen
In 2019 kwamen er zo’n 5000 bezoekers over de drempel van het Bolidt Innovation Center. Vooral designers en architecten voelden zich aangetrokken tot de mogelijkheid om op deze manier met Esthec van gedachten te wisselen. “Het doel is om vertrouwen te geven dat we de allerbeste duurzame oplossingen hebben voor de toepassingen van onze stakeholders ”, aldus Van der Spek.

Voor een impressie van het Bolidt Innovation Center, of om je virtuele tour te boeken, klik hier.