Dit evenement is geweest Bekijk komende evenementen
Voltooid, rechts vindt u enkele alternatieven

Bijeenkomst ‘Denk mee over de Green Deal’ (Members Only)

Het belangrijkste speerpunt van Netherlands Maritime Technology (NMT) voor 2018 is bijdragen aan vergroening van de zee- en binnenvaart. Dit streven werd ruimschoots bevestigd door de leden tijdens de NMT Nieuwjaarsreceptie. Het komt ook tot uiting in het Regeerakkoord dat vorig jaar gesloten werd en waarin het voornemen staat om tot een Green Deal te komen tussen de overheid en de maritieme sector, gericht op de zeevaart, binnenvaart en havens. NMT zet zich actief in om te komen tot een Green Deal die ambitieus is en die jou als lid vooruit helpt bij het verder vergroenen van de sector. Denk mee over de juiste koers op 24 april a.s. in Harderwijk!

Organisator

Het is de ambitie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) om eind 2018 een Green Deal met de maritieme sector af te sluiten. Een Green Deal is een convenant tussen de overheid en marktpartijen. Wat de inhoud van deze Green Deal moet worden, is onderwerp van gesprek tussen de overheid en de sector. NMT is hier intensief bij betrokken en ziet kansen zowel in de zeevaart als binnenvaart. Tijdens de bijeenkomst op 24 april geeft het ministerie van IenW een overzicht van haar ideeën en waar we nu staan en presenteert NMT een aanzet van de punten die voor de NMT achterban belangrijk zijn. Vervolgens gaan we met elkaar in gesprek over de inzet van NMT.

Voorlopig programma

13.30 uur Inloop

14.00 – 14.20 uur Green Deal – het proces en stand van zaken door IenW

14.20 – 14.45 uur Inleiding op standpunten NMT

14.45 – 15.30 uur Discussie

15.30 – 15.45 uur Conclusie & follow-up

15.45 – 16.30 uur Afsluitende borrel

Locatie

Bouw Infra in Harderwijk
Ceintuurbaan 2
3847 LG Harderwijk

Meer informatie & aanmelden

Deze bijeenkomst is alleen voor leden van NMT. Klik hier om aan te melden. Het definitieve programma volgt een week voor de bijeenkomst.

Vragen over deze bijeenkomst? Neem contact op met Jeannette Lucas-Colijn, Event Manager bij NMT, via lucascolijn@maritimetechnology.nl. Inhoudelijke vragen over de Green Deal die niet kunnen wachten tot de bijeenkomst? Neem dan contact op met Sander den Heijer, Sector Manager bij NMT.