Dit evenement is geweest Bekijk komende evenementen
Voltooid, rechts vindt u enkele alternatieven

Forum Europa Seminar: maritieme innovatie met Horizon 2020 financiering

Het Europese Horizon 2020 programma biedt mogelijkheden voor het financieren van innovatieprojecten. Op woensdag 28 juni 2017 kunt u kennismaken met de mogelijkheden om uw maritieme innovaties te financieren samen met Europese partners tijdens het jaarlijkse Forum Europa Seminar.

Deelname aan Horizon 2020 is aantrekkelijk omdat de Europese Commissie de kosten van onderzoek en innovatie voor een groot deel dekt. Daarnaast biedt deelname aan een Europees innovatieproject toegang tot een interessant netwerk. Door de omvang van de projecten en de samenwerking en inbreng van verschillende disciplines kunnen de krachten worden gebundeld. Daarmee kunnen innovatieve ontwikkelingen versneld worden. Voor de Nederlandse maritieme industrie draagt deelname aan internationale innovatieprojecten bij aan het verwezenlijken van de innovatiedoelstellingen.

Het seminar is van belang voor bedrijven en organisaties die deelnemen aan Horizon 2020 projecten of overwegen dit te doen. Nadrukkelijk wordt ook het mkb uitgenodigd aanwezig te zijn, aangezien de Europese Commissie deelname van mkb stimuleert en ook enkele subsidieregelingen aan bod komen die specifiek voor het mkb zijn opgezet. Er wordt ook de mogelijkheid geboden tot matchmaking middels een korte pitch.

Kosten

Deelname aan dit seminar is kosteloos.

Datum en tijd

woensdag 28 juni 2017 van 15.00 uur tot 17.30 uur, gevolgd door een borrel.

Locatie

Vereniging FME (gebouw van Bouwend Nederland)
Zilverstraat 69
2718 RP  Zoetermeer

Programma

Tijdens het seminar zullen de volgende onderwerpen aan bod komen:
– Overzicht van het Horizon 2020 programma
– Analyse van calls voor de maritieme sector
– Voorbeeld succesvolle aanvraag
– Ervaringen vanuit de industrie
– Enterprise Europe Network
– Mogelijkheid tot pitches

Aanmelding

Klik op onderstaande button om u aan te melden voor de middag. Registratie is verplicht . Na ontvangst van een bevestiging is uw aanmelding definitief.