Dit evenement is geweest Bekijk komende evenementen
Voltooid, rechts vindt u enkele alternatieven

Handelsmissie Turkije 2019

Wil jij zakendoen met de veelzijdige scheepsbouwsector in Turkije? Ontmoet in een paar dagen tijd de juiste mensen bij jouw potentiële Turkse klanten en bouw aan naamsbekendheid van jouw bedrijf! Ga mee met de Nederlandse maritieme handelsmissie naar Turkije. De missie vindt plaats van 1 t/m 4 april a.s., tijdens de beurs Exposhipping Expomaritt, welke plaatsvindt van 2 t/m 5 april in Tuzla.

Organisator

Programma

De handelsmissie vindt plaats in en rondom Istanbul. Je brengt bezoeken aan diverse scheepswerven in Tuzla en Yalova. Denk hierbij aan werven als Sanmar Shipyard, Ceksan, Tersan Shipyard, Besiktas Shipyard en Özata Shipyard.

Samen met de groep breng je steeds een bezoek van +/- 1,5 uur waarbij je kennis maakt met de beslissingsbevoegde van de werf. Ieder bedrijf krijgt kort (ongeveer 5 minuten) gelegenheid om zich te presenteren. Momenteel wordt er nog hard gewerkt aan een mooi programma, deze wordt later bekend gemaakt.

De Turkse markt; divers en groot in o.a. scheepsreparatie

De Turkse scheepsbouwsector is redelijk veelzijdig; de turken hebben naast een redelijk grote scheeps- en jachtbouwsector ook een grote reparatie- en conversiesector. Ook zijn ze actief op het gebied van scheepsrecycling. Hoewel het jaarlijks opgetelde deadweight tonnage (dwt) van de nieuwbouwschepen relatief laag is stelt de Turkse scheepsbouwvereniging GISBIR dat dit mede komt door het feit dat er ook redelijk veel kleinere specialistische schepen worden gemaakt in Turkije.

Veel van de scheeps- en reparatiewerven bevinden zich in de Marmara regio en dan met name in de stad Tuzla en Yalova. Volgens de Turkish Chamber of Shipping (TCS) zijn er 78 actieve scheepswerven in het land (april 2018) waaronder ook de scheepsrecyclewerven. Daarnaast zijn er nog eens een aantal werven onder constructie. Volop nieuwe ontwikkelingen zijn gaande. Zo bouwt Tersan Shipyard sinds 2017 aan een drijvend droogdok dat met een lengte van 284 m en een breedte van 51 m tot de grootste van het land gaat behoren. Hierdoor wordt het mogelijk om grote schepen te ontvangen zoals medium grote Aframax tankers.

De nieuwbouwsector in Turkije is erg divers. Zo worden er onder andere Chemical/Oil Tankers, Fishing Vessels, General Cargo Ships, Passenger/Vehicle Ferry’s, (Super) Yachts en Tugs gebouwd. Daarnaast worden er ook Naval/Coastgaurd Ships en Special Purpose Ships  geproduceerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schepen die fungeren als drijvende elektriciteitscentrales (MVPP). De Turkse scheepsbouwvereniging laat weten juist de meer hoogwaardige schepen te willen produceren maar realiseert zich tegelijkertijd dat de scheepsbouwsector hiervoor wel moet moderniseren.

Toen de nieuwbouworders wegvielen tijdens en na de financiële crisis van 2008/2009 is de Turkse scheepsbouwsector gaan diversifiëren. Het relatief hoge aantal schepen in de markt zorgde ervoor dat er weinig nieuwbouworders waren maar dat er juist meer behoefte was aan scheepsreparaties. Door de toenemende behoefte aan reparatie en het uitblijven van orders is de scheepsreparatiesector erg gegroeid (verdubbeld t.o.v. 2009). Cijfers tonen aan dat er over 2017 ongeveer 1400 schepen zijn gerepareerd wat opgeteld op een totaal van ongeveer 21 miljoen dwt uitkomt.

Kosten

Heeft jouw Nederlandse bedrijf of instelling belangen in de maritieme sector en interesse in zakendoen met Turkije? Deelnemen aan de handelsmissie is mogelijk voor € 1250,- excl. BTW p.p. voor leden van Netherlands Maritime Technology. Niet-leden betalen € 1500,-. De kosten voor reis en verblijf zijn voor eigen rekening.

Kortingsmogelijkheid

Mogelijk kan jouw mkb-bedrijf door gebruikmaking van de missievoucher t/m € 1.500 korting krijgen op Trade activiteiten van NMT. Klik hier voor meer informatie.

Aanmelden

De missie vindt doorgang bij minimaal 6 deelnemers. Het maximum aantal deelnemers is gesteld op 10. Aanmelden kan t/m vrijdag 15 februari a.s. Klik hier om direct aan te melden.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Joëlla Lucas, Trade Promotion Manager bij NMT via T 088 44 51 024 of E lucas@maritimetechnology.nl.