Dit evenement is geweest Bekijk komende evenementen
Voltooid, rechts vindt u enkele alternatieven

Marinebeurs Thailand ‘4th Ship Technology for the Next Decade’ (VOL)

De belangstelling om deel te nemen aan marinebeurs ‘4th Ship Technology for the Next Decade’ is groot, zo blijkt uit een peiling door Netherlands Maritime Technology (NMT) onder haar leden. De beurs vindt dit jaar nog plaats van 15 tot en met 17 november en wordt georganiseerd in Pattaya door de Royal Thai Navy (RTN). NMT speelt in op de belangstelling en biedt een Holland Collectief aan op deze beurs. Reserveer vandaag nog uw stand!

Organisator

Verschillende marines present

Naast de Thaise marine zijn ook de marines uit de volgende landen aanwezig op de beurs: Frankrijk, Verenigde Staten, Indonesië, Singapore, Maleisië, Filippijnen, Myanmar, Laos, Brunei, Vietnam en Cambodja. Tijdens de recente NMT handelsmissie naar Thailand begin mei, vonden zeer constructieve B2B gesprekken plaats. Het vormde de aanleiding voor een verdieping in deze markt. Nederlandse deelnemers werden tijdens de B2B Meetings drie uur lang in de gelegenheid gesteld één op één gesprekken te voeren met toonaangevende Thaise scheepswerven, de Royal Thai Navy (RTN), Port Authority Thailand (PAT) en TSBA (Thai Shipbuilding & Repairing Association). Trade Promotion Manager van NMT, Marjan Lacet, voerde een gesprek met Commander Sarawut van de Royal Thai Navy om te kijken naar follow-up van de succesvolle handelsmissie in de vorm van deelname aan de marine beurs in Pattaya. De TSBA en bekende Thaise scheepswerven zoals Marsun, Asimar, Unithai Shipyard, ItalThai Marine en SeaCreast nemen ook deel aan de beurs. Met andere woorden; kans genoeg om met ze te spreken aanstaande november!

Royal Thai Navy

De Royal Thai Navy (RTN) is de zeemacht van Thailand en onderdeel van de Royal Thai Army. RTN omvat de marinevloot en het Royal Thai Marine Corps. De RTN werkt vanuit Sattahip Naval Base in Sattahip Bay. Thailand is het enige Zuidoost-Aziatische land dat een vliegdekschip heeft, hoewel het momenteel gebruikt wordt als helikopter carrier. Thailand was de tweede Aziatische natie die onderzeeërs verwierf, na Japan, maar heeft sinds 1950 geen onderzeeërs meer besteld. Er lopen echter wel gesprekken met onder andere China om opnieuw onderzeeërs aan te schaffen. Naast het genoemde vliegdekschip heeft de RTN onder andere de beschikking over zeven fregatten en even zoveel korvetten. Verder omvat de vloot nog een groot aantal aanvalsboten, patrouilleschepen en rivierpatrouilleboten. Er is sprake van een nauwe samenwerking tussen de RTN en de Thaise scheepsbouwindustrie. Vele schepen werden gebouwd op de Thai Mahidol Adulyadej Naval Dockyard en bij alle grote lokale commerciële scheepswerven zoals Marsun, Italthai en Bangkok Dock. De grotere eenheden voor de RTN worden tot nu toe meestal in het buitenland gebouwd. In het verleden is o.a. samengewerkt met werven in Duitsland, Italië, Spanje, Nederland, Singapore, China, Zuid-Korea en de VS. Damen Schelde Naval Shipbuilding heeft bijvoorbeeld in 2008 een multi purpose vessel gebouwd in samenwerking met Unithai Shipyard. De Thaise regering legt nu met name de nadruk op technologieoverdracht in marine-nieuwbouwprogramma’s. Dit blijkt uit recente samenwerking tussen BAe uit het Verenigd Koninkrijk en de Royal Thai Navy Dockyard bij de bouw van Offshore Patrol Vessels en tussen DSME van Zuid-Korea en de hiervoor genoemde Naval Dockyard bij de bouw van fregatten. In Thaise marine kringen is veel waardering voor de Nederlandse scheepsbouw, als gevolg van succesvolle samenwerking tussen Nederland en Thailand in het verleden.

Deelnemen

Boek nu een stand in het Holland Collectief op marinebeurs ‘4th Ship Technology for the Next Decade’. Er zijn stands beschikbaar van 9 m2. Leden van NMT kunnen deze stand boeken tegen het tarief van €2600,- excl. BTW. Niet-leden betalen €3500,- excl. BTW.

Kortingsmogelijkheid

Mogelijk kan uw MKB-bedrijf door gebruikmaking van de missievoucher t/m € 1.500 korting krijgen op Trade activiteiten van NMT. Klik hier voor meer informatie.

Oppervlakte Holland Collectief

72 m2

Inschrijven

Klik hier om u direct aan te melden.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Marjan Lacet, Trade Promotion Manager bij NMT via T 088 44 51 022 of E lacet@maritimetechnology.nl.