Dit evenement is geweest Bekijk komende evenementen
Voltooid, rechts vindt u enkele alternatieven

Maritime Innovation Experience 2015

Maritieme technologie en matchmaking tussen bedrijf en toekomstige werknemers staan centraal tijdens de Maritime Innovation Experience. Dit jaar vindt dit event met een open karakter plaats op donderdagochtend 12 november op de campus van RDM Rotterdam. Bedrijven kunnen op diverse manieren deelnemen om zo in contact te komen met de medewerkers van de toekomst.

Organisator

knop_meld_u_aan

250 – 300 studenten

Sinds 2011 wordt er in de maritieme delta van Zuid-Holland een evenement georganiseerd waarbij technische scholieren en studenten met maritiem-technische werkgevers in gesprek gaan over innovatie. Tijdens de vijfde editie van de Maritime Innovation Experience draait het om kennisuitwisseling, beleving en inspiratie. U heeft de mogelijkheid kennis te delen met 250 tot 300 toekomstige werknemers over de succesvolle innovaties van nu én in de toekomst.

Dit jaar komen in ieder geval van de volgende opleidingen studenten uit Rotterdam en de Drechtsteden:

  • Werktuigbouwkunde (mbo en 4e jaars hbo)
  • Logistiek & technische vervoerskunde (4e jaars hbo)
  • Maritieme Techniek (mbo/hbo)
  • Middenkader Engineering (mbo en hbo (AD))
  • Elektrotechniek (mbo)
  • Maritiem Officier (hbo)
  • Mechatronica (mbo)

Programmaonderdelen

Met de studenten concreet aan de slag gaan is een uitstekende manier om hen voor uw bedrijf en de sector te enthousiasmeren. Als bedrijf kunt u op verschillende manieren aan de Maritime Innovation Experience 2015 deelnemen:

Centrale Markt

Met een plek op de Centrale Markt kunt u studenten enthousiasmeren voor uw bedrijf, innovaties en de maritieme sector. Door de interactie met de studenten aan te gaan, zult u levendige gesprekken krijgen. Hier heeft u  tevens de gelegenheid om vacatures, stage- en afstudeermogelijkheden voor uw bedrijf te promoten.

Workshops

Voor een beperkt aantal deelnemers aan de Centrale Markt is er gelegenheid om een workshop te verzorgen. Pak deze kans en meld u aan voor het geven van een korte workshop over uw maritieme product, proces of service.

Powerpitches

Een deel van de aanwezige studenten presenteert na het sluiten van de Centrale Markt projectresultaten vanuit hun opleiding. Door het bijwonen van deze ‘Powerpitches’ krijgt u een goede indruk van de capaciteiten van meerdere studenten.

Impressie Maritime Innovation Experience

Bekijk voor een impressie van het event hier de film en hier de foto’s van de Maritime Innovation Experience 2014.

 

Inschrijven en kosten

U kunt zich op deze pagina aanmelden tot vrijdag 23 oktober. Er is beperkt ruimte beschikbaar, aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Na het sluiten van de inschrijving ontvangt u informatie over het inrichten van uw presentatieruimte en het programma. Indien u zich opgegeven heeft voor het geven van een workshop wordt contact met u opgenomen voor meer informatie.

De kosten voor deelname bedragen € 275,- excl. BTW. Kosten worden achteraf in rekening gebracht per factuur, verzonden door Netherlands Maritime Technology.

Projectpartners

De Maritime Innovation Experience wordt georganiseerd door het RDM Centre of Expertise,  Centrum voor Innovatief Vakmanschap Maritiem (Da Vinci College en STC-group), InnovationQuarter, TKI Wind op Zee en Netherlands Maritime Technology. Het event wordt mede mogelijk gemaakt door het samenwerkingsverband Maritime Delta.

Drukwerk

knop_meld_u_aan