Dit evenement is geweest Bekijk komende evenementen
Voltooid, rechts vindt u enkele alternatieven

GEANNULEERD: Masterclass Toepasselijkheid Algemene Voorwaarden in Handelstransacties (Members Only)

Gebruikt jouw bedrijf de VNSI of HME voorwaarden? Eind 2018 zijn deze grotendeels vernieuwd, momenteel wordt nog de laatste hand gelegd aan de inkoopvoorwaarden van HME. Met het hebben van deze voorwaarden ben je er nog niet. Het is zaak om de betreffende algemene voorwaarden daadwerkelijk van toepassing te laten zijn op de overeenkomsten die je in het zakelijk verkeer sluit, zowel nationaal als internationaal. De ouderwetse verwijzing ‘Van toepassing zijn onze Algemene Voorwaarden zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel’, voldoet al lang niet meer. Om jou als lid van Netherlands Maritime Technology (NMT) daarin zo goed mogelijk te ondersteunen, organiseert NMT, op 18 juni a.s., een Masterclass ‘Toepasselijkheid Algemene Voorwaarden in Handelstransacties’ met trainer en herziener van de voorwaarden, Bas Ort (Zwartbol Advocaten).

Schrijf je nu in voor deze interactieve Masterclass zodat je naar de toekomst toe helemaal klaar bent voor het zo goed mogelijk hanteren van jouw algemene voorwaarden.

 

Ken en volg de regels nauwgezet

Op de toepasselijkheid van algemene voorwaarden in handelstransacties, zowel tussen Nederlandse bedrijven onderling als tussen een Nederlands bedrijf en een buitenlandse opdrachtgever of afnemer, zijn hele specifieke regels van toepassing. Als je deze regels niet goed toepast, kan dat betekenen dat jouw algemene voorwaarden helemaal niet van toepassing zijn op de overeenkomst die je hebt gesloten of zelfs de algemene voorwaarden van jouw contractspartij van toepassing zijn. Het is dus van belang die regels te kennen en goed te volgen als je er maximaal voor wilt zorgen dat jouw algemene voorwaarden van toepassing zijn.

Programma

Tijdens de Masterclass krijg je inzicht in:

  • ‘Gouden Regels’; regels die bepalen hoe jij ervoor moet zorgen dat jouw algemene voorwaarden (zoveel mogelijk) sluitend van toepassing zijn op de overeenkomsten die je aangaat
  • Verschillen tussen overeenkomsten wanneer twee Nederlandse partijen of bijv. een Nederlandse en een buitenlandse partij het contract sluiten (‘the battle of the forms’)
  • Veelvoorkomende praktijksituaties zoals; een service-provider moet op heel korte termijn aan het werk bijvoorbeeld als er een schip in de haven ligt en er ‘even snel’ een reparatie moet worden uitgevoerd. Hoe ga je met al dit soort verschillende situaties om terwijl je een wakker oog houdt voor de toepasselijkheid van jouw algemene voorwaarden?
  • Tips & Tricks

Tijden

09.30-11.30 uur

Over de trainer

De trainer voor deze Masterclass is Bas Ort. Bas is ruim 30 jaar actief als advocaat (partner) bij Zwartbol Advocaten in Alblasserdam. Hij houdt zich zeker de laatste 20 jaar dagelijks bezig met de internationale handels- en contractspraktijk, veelal in de maritieme maakindustrie.

Datum training

18 juni 2020

Locatie

Dit is een online training dat via ZOOM wordt georganiseerd.

Kosten

Leden NMT: € 85,-

* Het vermelde bedrag is inclusief materialen en naslagteksten, exclusief BTW.

Rapportcijfer

Deze training werd door deelnemers in juni 2019 gemiddeld beoordeeld met een 8,7.