Dit evenement is geweest Bekijk komende evenementen
Voltooid, rechts vindt u enkele alternatieven

Ontwerpersworkshop Internet of Things

Wat is ‘Internet of Things’ (IoT) en wat kan men ermee? Dat is hetgeen waar de focus op wordt gelegd tijdens de workshop ‘Internet of Things’. Deze workshop bestaat uit twee onderdelen: kennismaking met IoT en verkenning van de mogelijkheden van IoT in relatie tot scheepsontwerp.

Organisator

De IoT workshop is ideaal om meer kennis op te doen over de ontwikkelingen van Internet of Things. Na een korte theoretisch inleiding wordt er gestart met ‘LittleBits’. Hiermee kan in 20 minuten tijd een eigen IoT oplossing worden gebouwd en het begrip van IoT worden vergroot. Daarna staat de volgende vraag centraal: Welke kansen biedt IoT voor het ontwerp en de ontwerpmethodiek van schepen?

 

 

Over Internet of Things

Nederland is het eerste land waarbij op nationaal niveau het LoRa netwerk is uitgerold. LoRa staat voor Long Range, Low Power. LoRa sensoren verbruiken weinig stroom en het dataverkeer via het LoRa netwerk is vele malen goedkoper dan dataverkeer over bestaande netwerken. Deze technologie maakt het mogelijk om voorwerpen via sensors en het Internet te laten communiceren. Apparaten kunnen zo met elkaar ‘praten’ en informatie uit de fysieke wereld ontsluiten die vooraf niet toegankelijk was, het zogeheten Internet of Things. In een IoT omgeving zijn objecten verbonden met een netwerk en/of het Internet en kunnen individueel geïdentificeerd, getraceerd of gemanaged worden. IoT wordt als ‘de toekomst’ beschouwd voor het realiseren van grootschalige data verzameling en informatie verwerking.

Voor wie?

Deze kennismakingsworkshop is gericht op deelnemers werkzaam in de maritieme maakindustrie, meer specifiek voor ontwerpbureaus en afdelingen die zich met scheepsontwerp bezig houden. Specifieke voorkennis is niet nodig om deze workshop te volgen; enthousiasme en interesse voor IoT is voldoende. De workshop is toegankelijk voor 16 deelnemers. Er wordt daarom een maximum van 2 deelnemers per bedrijf gehanteerd.

Datum, tijd en locatie

De workshop vindt plaats op woensdag 5 juli 2017, aanvang 12:00 uur en afsluiting om 15:30 uur. Verzamelplaats: Heijplaatstraat 3, Rotterdam. Het programma en routebeschrijving ontvangt u een week voor aanvang.

Aanmelden

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname, maar registratie is wel verplicht. Aanmelden kan via dit aanmeldformulier

Meer informatie

Deze workshop wordt georganiseerd door Netherlands Maritime Technology in samenwerking met de IoT Academy (http://www.iotacademy.nl/) en mede mogelijk gemaakt door TKI Maritiem (Topsector Water en Maritiem). Voor vragen kunt u contact opnemen met Sanne de Vleeschhouwer, Innovation Manager bij Netherlands Maritime Technology.