Seminar: ‘Koersen op innovatie in nautische informatie’

Hoe veranderen nautische operaties en instrumenten? Hoe kun je dankzij nieuwe technologie en combinatie van data nautische operaties veiliger, efficiënter en ‘in compliance’ laten verlopen?

Organisator

In het seminar ‘Koersen op innovatie in nautische informatie’ op donderdagmiddag 21 maart 2019 gaat het over het meten, verwerken en delen van nautische informatie. De kwaliteit en betrouwbaarheid van deze informatie was altijd al van groot belang, maar dat belang zal alleen maar toenemen als ontwikkelingen op het vlak van remote control en autonoom varen een vlucht nemen.

De toenemende digitalisering heeft een grote impact op alle processen in de scheepvaart en scheepsbouw. Buzzwords als Internet of Things en Big Data passeren regelmatig de revue. Afgelopen jaar besteedde NMT tijdens het seminar ‘de slimme werf’, aandacht aan de invloed van digitalisering op het scheepsbouwproces. In dit seminar staat dus innovatie in nautische informatie centraal.

Locatie

Bouw & Infrapark
Ceintuurbaan 2
3847 LG Harderwijk

Programma

14:30 – 15:00    Inloop

15:00 – 15:10    Opening door dagvoorzitter Ringo Lakerman (senior beleidsadviseur bij het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat en voorzitter van de IMO sub-committee Navigation, Communications and Search and Rescue)

15:10 – 16:30    Presentaties van o.a. Datema Nautical Safety en het Loodswezen

16:30 – 17:30    Showcases & Netwerkborrel

17:30                  Einde bijeenkomst

Aanmelden

Het seminar is kosteloos toegankelijk, dankzij een bijdrage voor MIT Netwerkactiviteiten van TKI Maritiem. Aanmelden is wel een vereiste en mogelijk vanaf begin februari. Let op: Indien je zonder afmelding niet deelneemt aan het seminar, wordt er een no-show tarief gehanteerd van € 150,- excl. BTW. Dit bedrag wordt middels een factuur in rekening gebracht.