Technology Exchange Roadshow Denemarken & Zweden

Wil je in korte tijd de Zweedse en Deense markt verkennen, je netwerk uitbreiden en je innovatieve producten/diensten presenteren bij reders? Meld je dan nu aan voor de Technology Exchange Roadshow (TER) Denemarken & Zweden die plaatsvindt van 3 tot en met 6 september 2019.

Organisator

Netherlands Maritime Technology (NMT) organiseert de Technology Exchange Roadshow in Denemarken en Zweden in samenwerking met Innovation Quarter. Deze TER-editie is gericht op innovatie en duurzaamheid.

Programma

Op 2 september, de middag voor de TER, vliegen we naar Zweden. Dinsdag 3 en woensdag 4 september neem je deel aan de Dönsö Shipping Meet, het grootste shipping event in Zweden. Tijdens dit event neem je deel aan de Commercial Meet. Hier neem je deel aan seminars op het gebied van Energy Efficiency, New Technology en Innovation. Daarnaast kan je gedurende de dag een bezoek brengen aan de beurs waar je de Zweedse shipping cluster kan ontmoeten.

Woensdagavond vlieg of vaar je door naar Denemarken. Hier breng je op donderdag en vrijdag bezoeken aan diverse rederijen en naval architects. Je vliegt op vrijdagavond 6 september terug naar Amsterdam.

Wat houdt een Technology Exchange Roadshow (TER) in?

Hoge kwaliteitsgesprekken gericht op kennisdeling en introductie van nieuwe producten/innovaties zijn kenmerkend voor TER’s. Deelnemende bedrijven krijgen volop ruimte om de diepte in te gaan in gesprekken met potentiële afnemers. Vaak zijn deze roadshows gericht op bezoeken aan reders en eventueel aanvullend aan scheepswerven en designbureaus. De programma’s zijn samengesteld rondom actuele thema’s/trends die de organisaties die worden bezocht aanspreken. Bedrijven die willen deelnemen aan een TER worden dan ook altijd gescreend door NMT op geschiktheid voor deelname aan de betreffende TER om de reders/scheepswerven een kwaliteitsprogramma te kunnen garanderen.

Criteria

NMT stelt de volgende criteria om deel te kunnen nemen aan de TER Denemarken en Zweden:

  • jouw bedrijf is te typeren als maritieme toeleverancier/scheepswerf
  • jouw oplossing/product is innovatief en/of duurzaam

De Zweedse en Deense markt

Zweden heeft een relatief kleine scheepvaartsector bestaande uit +/- 55 rederijen. Samen bezitten ze zo’n 400 schepen waarvan ongeveer 100 onder de Zweedse vlag varen. Meer dan 90% van de Zweedse handel gaat via scheepvaart en het cluster biedt werk aan +/- 100.000 mensen.

Zweden is één van de pioniers als het gaat om het koolstofvrij maken van de scheepvaart. In 2015 heeft de scheepvaart industrie de ambitie uitgeroepen om in 2050 volledig emissieloos te zijn, met als eerste stap 30% emissiereductie in 2030. Zweden is hierdoor een van de eerste landen met een substantiële opname van op LNG aangedreven schepen, elektrische schepen en schepen op methanol.

De ambitie van Zweden biedt innovatieve toeleveranciers voldoende kans om hun duurzame innovatieve producten aan de man te brengen.

Klik hier voor een rapport over de Zweedse shipping industry. Klik hier voor een rapport over de duurzame ambitie van de Zweedse scheepvaart.

De maritieme industrie in Denemarken bestaat voornamelijk uit reders, naval architects en maritieme toeleveranciers. In totaal varen +/- 2044 schepen onder Deense vlag, met een DWT van 33 miljoen. En de sector is groeiende. Denemarken is de op zes na grootste scheepvaartnatie van de wereld in termen van operationele tonnage.
Elektrische ferry’s zijn snel in opkomst en de Danish Maritime Authority (DMA) is actief bezig om ervoor te zorgen dat veiligheid deel uitmaakt van de innovatieve inspanningen die plaatsvinden in Denemarken.

Klik hier voor rapporten over de Deense scheepvaart cluster.

Kosten

De kosten voor deelname aan de TER bedragen €1050,- (excl. BTW) per persoon voor leden van NMT. Niet-leden betalen € 1250,-. Deelnameprijs is inclusief toegang tot de Dönsö Shipping Meet, maar excl. reis- en verblijfskosten.
Je ontvangt een reisarrangement via het reisbureau waar NMT mee samenwerkt.

Aantal deelnemers

Het minimum aantal deelnemers voor deze activiteit is acht, het maximum is tien bedrijven.

Kortingsmogelijkheid

Mogelijk kan jouw (mkb-)bedrijf door gebruikmaking van de missievoucher t/m € 1.500 korting krijgen op Trade activiteiten van NMT. Klik hier voor meer informatie.

Meer informatie & aanmelden

Klik hier om je aan te melden. Aanmelden kan uiterlijk tot vrijdag 7 juni 2019.  Neem voor meer informatie contact op met Joëlla Lucas, Trade Promotion Manager.