Training ‘KennisOVERdrager – Module 4: Coaching en 1:1 instructie’

Bij medewerkers in de maritieme industrie is veel kennis aanwezig, die zeer waardevol en nuttig is voor collega’s. Het kundig en effectief overdragen van deze kennis is echter een vak apart. Als dit niet (goed) gebeurt kan een schat aan kennis verloren gaan. In de nieuwe trainingen ‘KennisOVERdrager’, bestaande uit 4 modules, krijgt u handvatten aangereikt waarmee u leert uw kennis op een stimulerende en effectieve manier over te dragen aan uw collega’s. Deze interactieve trainingen veranderen u van kennisdrager naar kennisOVERdrager.

Organisator

Deelnemers die de derde module ‘Interactieve kennisoverdracht’ hebben gevolgd, kunnen in aanvulling daarop de vierde module ‘Coaching en 1:1 instructie’ volgen. Deze module vormt één geheel met de derde module, maar is in overleg eventueel ook als losse module te volgen.

knop_meld_u_aan

Doel

Deze module bestaat uit één dagdeel, waarin vooral veel aandacht wordt besteed aan het geven van effectieve feedback en het omgaan met weerstand. Wat doet u wanneer iemand “ja” zegt, maar “nee” doet? Hoe gaat u ermee om als iemand al uw adviezen in twijfel trekt? Tijdens deze module gaat u hiermee actief oefenen.

Doelgroep

De trainingen zijn voor mensen die het belang inzien van kennis overdragen en hun vaardigheden hierin graag willen verbeteren. Positieve instelling en mentaliteit zijn hierin belangrijker dan aantal dienstjaren, functie of (technische) achtergrond. Geeft u nu soms een presentatie voor de afdeling over uw werkzaamheden, begeleidt u nieuwe/junior collega’s of legt u uw kennis weleens vast in verslagen? Dan zijn deze trainingen interessant voor u.

Leerdoelen

De deelnemers zijn na afloop in staat om

  • heldere feedback te geven die is toegesneden op de persoon en de situatie;
  • om te gaan met negatieve reacties op gegeven feedback.

NB: het geven van specifieke instructie en training, bijvoorbeeld op het gebied van softwarepakketten en dergelijke, wordt in deze module niet behandeld.

Voorkennis

Deelnemers die de module ‘Interactieve kennisoverdracht, basisdidactiek’ hebben gevolgd, kunnen in aanvulling daarop de module ‘Coaching en 1:1 instructie’ volgen.

Lesmateriaal

De deelnemers krijgen een map met lesmateriaal uitgereikt.

Deelnemers

Minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers per training.

Trainers

De trainingen worden gegeven door het Instituut voor Talen en Academische Vaardigheden van de Technische Universiteit Delft. Zij verzorgen ook de trainingen in deze vaardigheden voor de docenten en studenten van de TU Delft en hebben een proactieve, no-nonsense aanpak. De trainingen ‘KennisOVERdrager’ zijn speciaal ontwikkeld voor en in samenwerking met Netherlands Maritime Technology. Deze module wordt gegeven door Evelyn van de Veen.

Data en tijden

Donderdag 14 december 2017 van 13.00 tot 17.00 uur

Locatie

Netherlands Maritime Technology – Boompjes 40 te Rotterdam

Kosten

Leden € 425,-
Niet-leden € 550,-

Bedragen zijn inclusief materialen en naslagteksten, exclusief BTW.

Na het succesvol afronden van de module ‘Interactieve kennisoverdracht’ en twee van de overige drie modules ontvangt u het certificaat ‘KennisOVERdrager’.

Benieuwd naar in-company mogelijkheden? Neem hiervoor contact op met Netherlands Maritime Technology.

Overige modules

KennisOVERdrager module 2: Kennis vastleggen in rapporten
2 en 9 november 2017 in Rotterdam

KennisOVERdrager module 3: Interactieve kennisoverdracht
30 november en 7 december 2017 in Rotterdam

knop_meld_u_aan

Deelnemers