Ga de strijd aan voor de Bikkelbokaal

De Bikkeltocht komt er weer aan! Hierbij moet je denken aan een tocht van bijna tachtig kilometer over de meren van Friesland die wordt gevaren in Valken. Deze tocht wordt mede mogelijk gemaakt door C-Job Naval Architects en volgens traditie georganiseerd door de studievereniging van scheepsbouwkunde UNFC. Dit jaar is de Bikkelbokaal weer te verdienen voor het team dat als eerste over de finishlijn komt. Afgelopen jaar was het C-Job, wie wordt het dit jaar?

De Bikkeltocht dankt zijn naam aan de periode wanneer deze gevaren wordt. Om s ‘nachts, in het kille oktober een zeiltocht te volbrengen, is alleen voor echte bikkels. Naast het bikkelen is er natuurlijk een hoop gezelligheid aanwezig.

Nachtzeilen

Op vrijdag 18 oktober zal om 23.00 uur het startschot klinken. De verwachting is dat de eerste teams op zaterdag 19 oktober tussen 13.00 en 14.00 uur finishen.

Een team bestaat uit drie tot vijf deelnemers. Het is raadzaam dat er onder hen minimaal twee personen zeilervaring hebben. De start en finish bevinden zich op het eiland de ‘Rakkenpolle’, op het Heegermeer.

Zoals al eerder beschreven is er een felbegeerde Bikkelbokaal te winnen, zowel in de studenten- als bedrijfsklasse. De teams die als eerste over de finishlijn komen, hebben gewonnen. Aansluitend is er een diner en een feest met de mogelijkheid om te blijven slapen.

Schrijf je in!

Denk jij dat je een echte Bikkel bent? Doe dan mee! Aanmelden voor de Bikkeltocht kan hier. Voor meer informatie kijk op www.bikkeltocht.nl.