Handelsmissie & beursdeelname; een week vol ontmoetingen in Turkije

Handelsmissie Turkije en beursdeelname aan Europort Turkey: een terugblik op een week vol ontmoetingen met potentiële klanten.

Meer informatie

“We hebben erg goede contacten opgedaan”

Van 3 t/m 5 april 2017 hebben acht bedrijven deelgenomen aan de Handelsmissie Turkije die door Netherlands Maritime Technology (NMT) werd georganiseerd. Maandag kregen de deelnemers een rondleiding bij Tugbouwer Sanmar Shipyards in Tuzla. Hierna hadden ze op hoog niveau bezoeken bij Ceksan Shipyards, Tersan Shipyard Tuzla, reperatiewerf Hidrodinamik en reder Chemfleet. De dag werd afgesloten met een netwerkdiner in een paleis aan de Bosporus waar ze dineerden met directeuren van werven en reders.

Dinsdag brachten de deelnemers een bezoek aan Arkas Shipping. Vervolgens stapten ze op de ferry richting Yalova waar ze een bezoek brachten aan Tersan Shipyard Yalova, Besiktas Shipyard en Özata Shipyard.

Op woensdag 5 april startte de beurs Europort Turkey in Tuzla waaraan de deelnemers ook een bezoek brachten. De dag en de missie werd afgesloten met een netwerkreceptie in de Holland Lounge op Europort Turkey. Madeleine Kooij van Adrem Shipbrokers over de handelsmissie: “Interessant, zeker de moeite waard om met deze handelsmissie mee te gaan. We hebben erg goede contacten opgedaan.”

Holland Lounge nodigt uit tot starten gesprekken

Van woensdag 5 tot en met zaterdag 8 april vond de beurs Europort Turkey plaats, voor het eerst in Tuzla. NMT organiseerde hier een Holland Lounge. Vier deelnemers (Deal Drecht Cities, Deno Compressors, DBR BV en Adrem Shipbrokers) namen deel aan de Holland Lounge. Hoewel de beurs geen grote bezoekersaantallen trok, hebben de deelnemers aan de Holland Lounge goede contacten op kunnen doen. Joost Weeda, Sr. Investment Manager van Deal Drecht Cities: “Deelname aan de Holland Lounge op Europort Turkey is DEAL! Drecht Cities uitstekend bevallen. Als organisatie zijn we hartelijk ontvangen. Daarnaast hebben we contact gemaakt met diverse bedrijven die geïnteresseerd zijn om zich in Nederland – en specifiek in de Drecht Cities Maritime Delta – te vestigen. Dit in met name op het gebied van scheepsbouw en -repair, maritieme dienstverlening en transport”.

Dyanne Thorn Leeson van Adrem Shipbrokers nam aan beide activiteiten deel: “Deelname aan beide onderdelen was voor ons zeer geslaagd. De Holland Lounge was een waar ontmoetingscentrum waar velen zich uitgenodigd voelden om een praatje te komen maken.”

Fotoverslag

Klik hier om de foto’s van beide activiteiten te bekijken.