Hoogtepunt van de Maritime Week: het Maritime Awards Gala

Heerlijk eten, spetterend entertainment en de complete top van de Nederlandse maritieme sector in black-tie: op maandag 12 november is het weer tijd voor het Maritime Awards Gala. Het hoogtepunt van de Maritime Week waar tout maritiem Nederland samenkomt om de belangrijkste nieuwe ontwikkelingen en innovatiekracht van de sector te vieren.

Dit jaar is Taets Art en Event Park in Amsterdam-Zaanstad het decor van de feestelijke avond, Jort Kelder is de presentator. Onder toeziend oog van meer dan 900 maritieme professionals, politici en pers en 100 Young Professionals worden de volgende vijf prestigieuze prijzen uitgereikt: de Maritime Designer Award, de Maritime Innovation Award, de Maritime Award KNVTS Schip van het Jaar, de Maritime KVNR Shipping Award en de Van Hengel-Spengler Award.

Young Professionals Party

Nieuw dit jaar is de Young Professionals Party. Dit feest vindt gelijktijdig met het gala plaats en is speciaal bedoeld voor de nieuwe maritieme generatie tot 35 jaar. Zij volgen de uitreiking van de Maritime Awards op grote schermen vanuit de Party-zaal. Daar draait een dj en wordt een walking diner geserveerd. Bij de afterparty worden beide groepen samengevoegd om de toekomst van maritiem Nederland te vieren en is er natuurlijk ruimte om jong en oud met elkaar te laten netwerken!

Minister Cora van Nieuwenhuizen

Traditiegetrouw vindt ook de uitreiking van de Maritieme Monitor en de Haven Monitor plaats tijdens het Maritime Awards Gala. Minister Cora van Nieuwenhuizen (onze minister van Maritieme Zaken) reikt de monitor uit aan de voorzitter van Nederland Maritiem Land, Wim van Sluis. In de Maritieme Monitor staan alle belangrijke ontwikkelingen in de sector, gemeten aan de hand van cijfers uit 2017. De sector laat licht en stabiel herstel zien ten opzichte van voorgaande jaren.

Eerder dit jaar kwam al uit een onderzoek door het World Economic Forum (WEF) dat Nederland het beste transportnetwerk en water- en elektriciteitsvoorziening van Europa heeft. Met name met de efficiënte dienstverlening in zee- en luchthavens gooit ons land hoge ogen. De Maritieme Monitor doet nog meer uitspraken over de huidige stand van de export, arbeidsmarkt en innovatie in de twaalf maritieme sectoren: havens, offshore, maritieme toeleveranciers, scheepsbouw, zeevaart, waterbouw, maritieme dienstverlening en kennisinstituten, binnenvaart, Koninklijke Marine, visserij en jachtbouw/watersportindustrie.

HISWA Symposium

Speciaal voor die laatste sector vindt er vandaag ook een interessant symposium plaats in de Amsterdam RAI: 50 Years HISWA Symposium. HISWA (Nederlandse Vereniging voor Handel en Industrie op het gebied van Scheepsbouw en Watersport) gaat onder meer in op de nieuwe mogelijkheden voor verblijf op de haven. Verschillende havens boeken goede resultaten met de verhuur van houseboats, camperplekken of andere overnachtingsvormen op het water of het land. Het symposium is kosteloos toegankelijk voor HISWA-leden en maakt onderdeel uit van het Marina & Yard Pavillion, het paviljoen van de METSTRADE dat speciaal op jachthavens en stallingsbedrijven is gericht.

Bekijk alvast het hele programma van de Maritime Week om in de stemming te komen. Er komt een aantal heel bijzondere evenementen aan! Lees bijvoorbeeld meer over de internationale METSTRADE in Amsterdam. Al het nieuws rond de Maritime Week vind je terug onder de #maritimeweek op Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. Meer informatie lees je ook op www.maritiemland.nl.