Inwerkingtreding EU-Vietnam Vrijhandelsverdrag stapje dichterbij

Zondag 30 juni hebben de EU en Vietnam hun handtekening gezet onder een vrijhandelsverdrag en een investeringsbeschermingsovereenkomst. Het vrijhandelsverdrag moet nu nog worden goedgekeurd door het Europees Parlement en door het Parlement van Vietnam. De Europese Commissie hoopt dat dit voor eind 2019 rond is. De inwerkingtreding van de investeringsbeschermingsovereenkomst zal hoe dan ook langer op zich laten wachten, omdat ook alle nationale parlementen van de EU-lidstaten hier mee moeten instemmen.

Omdat het verdrag veel voordelen oplevert voor bedrijven die actief zijn in Vietnam, heeft het NMT Brussels Office januari vorig jaar een ‘Guidance Note’  geschreven. In deze notitie zijn alle voordelen van het verdrag op een rij gezet. Daarnaast bevat de notitie handige contactgegevens voor eventuele vragen over het handelsverdrag of zakendoen in Vietnam.

Ben je nieuwsgierig geworden? Vraag dan hier de volledige ‘Guidance Note’ op, zodat jouw bedrijf zich tijdig kan voorbereiden op de toekomstige afspraken. Het document is alleen beschikbaar voor NMT-leden. De aanvraag wordt gecontroleerd en na goedkeuring ontvang je de download link.