iSea: hét netwerkevenement voor (jonge) innovatieve ondernemers met een visie op de Nederlandse Noordzee

Eens per twee jaar organiseert Rijkswaterstaat iSea, hét netwerkevenement voor (jonge) innovatieve ondernemers met een visie op de Nederlandse Noordzee. Een onderdeel hiervan is de innovatieve pitchwedstrijd voor duurzaam gebruik van de Noordzee: iSea Match of the Concepts.

De Noordzee is volop in beweging. Onder meer windparken en kunstmatige eilanden nemen plek in, waardoor er meervoudig ruimtegebruik ontstaat. Ook liggen uitputting en vervuiling op de loer. Duurzaam gebruik van de Noordzee is dus van groot belang. Daarom is Rijkswaterstaat op zoek naar innovaties. Met iSea – Match of the Concepts stimuleert Rijkswaterstaat duurzame innovaties voor de Noordzee.

iSea Match of the Concepts 2018

Heb je een idee dat past binnen de thema’s duurzaam en multifunctioneel ruimtegebruik, scheepvaart, schone zee, natuur, visserij en energietransitie? Meld je dan aan voor iSea Match of the Concepts 2018. In 2016 won We4Sea met een idee, waardoor de scheepvaart bij gelijke vaarsnelheid 20% minder brandstof gebruikt. Ook kunnen ideeën over bijvoorbeeld voorkomen van zwerfafval in zee of het winnen van duurzame energie uit de Noordzee meedingen. Je idee moet aan de volgende criteria voldoen:

  • Het concept is innovatief en bevat elementen die niet eerder zijn toegepast
  • Het concept is bruikbaar en toepasbaar op de Noordzee
  • Het concept zorgt voor een duurzame Noordzee, is toekomstbestendig en kostenbesparend
  • Het concept kan in een pilot worden uitgevoerd en er zijn praktische toepassingen geformuleerd.

Concepten die al eerder hebben meegedaan mogen opnieuw deelnemen als er sprake is van een duidelijke ontwikkeling. De winnaar krijgt een innovatievoucher van 10.000 euro om het concept verder te ontwikkelen bij een van de grote kennisinstituten. Het gekozen instituut en de overheid bieden ondersteuning en begeleiding. Heb je vragen, stel ze via het contactformulier iSea Match of the Concepts.

Innovation Expo 2018

iSea Match of the Concepts wordt gehouden tijdens de Innovation Expo op 4 oktober 2018 in de RDM Onderzeebootloods in Rotterdam. Tijdens het evenement worden innovaties op het gebied van onder meer circulaire economie, energie, water en mobiliteit getoond. Meer informatie is te vinden op de pagina Innovation Expo 2018 of op de website van de Innovation Expo.

Meld je aan voor 31 augustus