Kansen op Indonesische markt voor DRIE-D na deelname NMT-webinar

Op 28 mei vond het webinar plaats over de Indonesische bagger-, tanker- en LNG-markt. Hierbij was het doel om de leden van NMT te informeren over de mogelijke kansen in Indonesië en waar ze deze kansen kunnen vinden. Voor DRIE-D was Indonesië nog een onbekende markt, maar op aangeven van Marjan was het vanzelfsprekend ook deel te nemen. “Dit is zeker een markt met potentie, er is behoefte aan ons type diensten en producten”, aldus Sietse Schuilenburg, Sales Director bij DRIE-D.

Meer informatie

Wat vond je van het webinar?

“Het webinar heeft helemaal voldaan aan mijn verwachtingen. We hebben veel nieuwe kennis en inzichten verkregen door de presentaties van de Indonesian Shipowners Association (INSA) en scheepswervenvereniging IPERINDO. Ze waren doeltreffend met duidelijk gestructureerde informatie over hoe de markt in elkaar zit, hoeveel en wat voor schepen er zijn. Door dit webinar kwamen we er echt achter hoe de markt in Indonesië in elkaar zit. We hadden niet verwacht dat er daar bagger- en offshoreschepen worden gebouwd. En juist daar kunnen we zorgen voor een win-win situatie.Door rechtstreeks contact verkrijgen ze van ons betere en kwalitatief hoogwaardige producten, zonder tussenhandelaren waarschijnlijk voor een lagere prijs. Marjan Lacet heeft ervoor gezorgd dat de juiste mensen een presentatie gaven.”

Maar hoe ga je nu verder, na het verkrijgen van deze inzichten?

“We hebben de deelnemerslijst ontvangen. Er waren verrassen veel partijen bij aanwezig, dus daar kunnen we echt verder op bouwen. Het tweede lijntje loopt via Marjan. Zij heeft de juiste contacten en heeft duidelijk gemaakt dat we haar om advies en tips kunnen vragen. Zo weet ze waar wij wat mee willen, waar wordt gebouwd en kan ze ons met de juiste mensen in contact brengen. Verder gaan we ook aan de slag met social media, zodat de partijen daar ons ook rechtstreek kunnen vinden.

We staan er zeker voor open om ook bij volgende webinars aan te sluiten!”

Wat doet DRIE-D precies?

“DRIE-D maakt customized oplossingen voor mechanische bewegingen. Aan de ene kant van het spectrum maken wij lagers van composiet materiaal, voor de bewegende onderdelen van constructies. Deze lagers zijn op basis van composiet, hoeven (daardoor bijna) niet gesmeerd te worden en kunnen tegen zout water. Zeer geschikt dus voor offshore, bagger en andere maritieme oplossingen. Aan de andere kant zijn we ook gespecialiseerd in remsystemen, zoals rembanden van lieren of zorgen voor de verankering bij grijpers.

We zijn bij DRIE-D goed in het ontwerpen van aanvragen van klanten en kunnen het daarna ook produceren. We richten ons hierbij vooral op vernieuwende toepassingen, die de klant verder helpen bij het productieproces. Naast de maritieme tak, zijn we ook werkzaam inciviele waterwerken, zoals bruggen en sluizen.

We staan wat verder af van de directe scheepsbouw, maar NMT biedt ook voor ons heel veel mogelijkheden voor de mission equipment aan boord van de schepen.”