Joëlla Lucas

Trade Promotion Coördinator

Joëlla is verantwoordelijk binnen Netherlands Maritime Technology (NMT) voor o.a.:

  • Deelname aan Trade activiteiten zoals Holland Paviljoens, TER’s & handelsmissies
  • Deelname aan het Maritime Awards Gala
  • Deelname aan Young NMT

Als Trade Promotion Coördinator ondersteun ik Nederlandse maritieme bedrijven bij het vergroten van hun commerciële activiteiten in het buitenland, met name door het organiseren van zowel Holland Paviljoens op de toonaangevende maritieme vakbeurzen als ook het organiseren van handelsmissies.

Sinds 2013 ben ik werkzaam bij NMT. Allereerst als afstudeerstagiaire op de Marketing & Communications afdeling. Hierna ben ik 2,5 jaar bij NMT werkzaam geweest als Marketing & Communications Advisor. Binnen deze functie was ik verantwoordelijk voor alle communicatie rondom de pijler Innovation, de websites en de social media van NMT. Daarnaast was ik projectleider van de NMT Vaardag en Coördinator van het Maritime Awards Gala. Vanwege mijn passie voor evenement organisatie en reizen was het voor mij een logische stap om de vrijgekomen functie van Trade Promotion Manager te vullen. Sinds 1 juni 2016 heb ik mij aangesloten bij het Trade team. Vanaf 1 oktober 2019 heb ik de functie Trade Promotion Coördinator.

Toen ik begon als afstudeerstagiaire werd ik verrast door de enorme trots die er heerst voor de Maritieme sector. De maritieme sector heeft hiermee mijn hart gewonnen en ik ben trots om in deze sector werkzaam te zijn. In mijn privé leven ben ik omgeven door zeemannen, waaronder mijn broer en een aantal goede vrienden. Ik vind het mooi dat ik via hun verhalen hoor over het varen, weer een andere kant van deze mooie sector.

Naast mijn werkzaamheden als Trade Promotion Manager ben ik verantwoordelijk voor het aansturen en coördineren van de afdeling Trade. Ook ben ik een vast aanspreekpunt (Member Advisor) voor een aantal leden. Graag ben ik onze leden van dienst voor inhoudelijke vragen of voor de belangenbehartiging voor de sector of individueel bedrijf ( op regionaal, nationaal, Europees en internationaal niveau).