Linda te Veldhuis

Communications Coordinator

Linda is verantwoordelijk binnen Netherlands Maritime Technology (NMT) voor o.a.:

  • Aanleveren nieuwsberichten en perscontacten
  • Vragen en opmerkingen over de NMT-website
  • Redactie Netherlands Maritime Technology Magazine
  • Secretaris Communications Commissie
  • Corporate communications NMT

In 2001 begonnen als stagiaire op een bureau van 6 medewerkers en 125 leden zet ik me inmiddels 3,5 dag per week samen met zo’n 25 collega’s in voor 400+ leden. Deze groei bracht voor mij de nodige communicatieve uitdagingen met zich mee. Online communicatie werd belangrijker en bood meer mogelijkheden, drukkosten werden lager, waardoor full colour uitingen bereikbaar werden, en evenementen werden groter in omvang en frequentie.

Deze ontwikkelingen en de pro-actieve en betrokken cultuur bij NMT zorgen er voor dat ik nog steeds met veel plezier mijn werk als communicatiespecialist in de maritieme sector uitvoer. Een aantal hoogtepunten: het in de markt zetten van eerst Scheepsbouw Nederland en later NMT, het samenstellen van het jubileumboek ‘25 jaar Vereniging Holland Marine Equipment’, het uitbouwen van het Maritime Awards Gala, maar bovenal het ledencontact, tijdens activiteiten maar ook vanaf het bureau of bij de bedrijven op locatie.

Sinds januari 2015 ben ik Communications Coordinator van het Communications team van NMT. Ik ben daarnaast verantwoordelijk voor de communicatie voor het thema Innovation, actief als secretaris van de Communications Commissie, verzorg met freelancers, leden en collega’s het NMT Magazine en participeer namens NMT in het PR Expert Panel van Nederland Maritiem Land.

Het dynamische karakter en de no-nonsense cultuur van de fotogenieke maritieme sector spreken mij erg aan. Ook privé maakt ‘het maritieme’ deel uit van mijn dagelijks leven. Mijn partner en zijn broer hebben een chemicaliëntanker (MTS Specht), waarvoor ik de administratie doe. Daarnaast zijn veel van onze vrienden actief in de binnenvaart.