Maarten Boot

Junior Manager EU Regulatory & Government Affairs

Bij Maarten kun je terecht als je:

  • Last heeft van marktverstoringen of gebrekkige markttoegang in landen binnen of buiten Europa
  • Vermoed dat werven in andere landen staatssteun ontvangen van hun overheden waardoor u niet langer kunt concurreren
  • Vragen heeft over sector gerelateerde EU beleidsontwikkelingen en regelgeving
  • Vragen heeft over de activiteiten van onze Europese lobby organisatie SEA Europe
  • Vragen heeft over bilaterale handelsverdragen tussen de EU en 3landen (zoals Canada, Japan, VS, Indonesië, China, Vietnam etc.)

Tijdens mijn studie politicologie ben ik altijd zeer geïnteresseerd geweest in internationale handelspolitiek en EU-besluitvormingsprocessen. Toen ik tijdens mijn stage voor het NMT Brussels Office in contact kwam met verschillende scheepsbouwers en maritieme toeleveranciers en ook een aantal maanden de Clipper schreef, heb ik daarnaast een passie ontwikkeld voor de sector.

Tussen 1 april en 26 augustus 2019 vervang ik Harriët Slager op het NMT kantoor in Brussel tijdens haar zwangerschapsverlof. Het is van groot belang dat NMT zowel in Den Haag als in Brussel beleid en regelgeving beïnvloedt. Het grootste deel van onze nationale wet- en regelgeving komt oorspronkelijk uit Brussel waar de beïnvloedingsmomenten vaak al jaren eerder beginnen.

Onze sector staat momenteel voor een aantal grote uitdagingen. Er is geen Europees en geen global level playing field dus daar moeten we constant voor vechten. Onze Nederlandse en Europese marktpositie wordt met name bedreigd door handelsbelemmeringen en staatssteun uit Azië waarbij China momenteel het grootste gevaar vormt.

NMT is voor de vertegenwoordiging in Brussel een samenwerkingsverband aangegaan met Damen Shipyards. Wij zijn ingetrokken op het kantoor van SEA Europe op het volgende adres: Wetstraat 67, 1000 Brussel (4e verdieping).