Sander den Heijer

Sector Manager

Als sector manager houd ik mij bezig met regelgeving en beleid op het gebied van milieu en emissies, duurzaamheid, innovatie en jachtbouw. Om mijn werk goed uit te kunnen voeren onderhoud ik dagelijks contact met de leden van Netherlands Maritime Technology om van hen te horen welke zaken er spelen en welke kansen of problemen zij voorzien met opkomende regelgeving. Ook informeer ik deze leden over opkomende regelgeving en beleid. Mijn werkterrein beslaat, naast de bedrijven van de leden door het gehele land, ook diverse ministeries in Den Haag, verschillende Europese organisaties in Brussel en de International Maritime Organization in Londen. Overal waar ik kom probeer ik de belangen van de Nederlandse werven en toeleveranciers zo goed mogelijk te behartigen.

Ik heb een maritieme achtergrond. Als maritiem officier heb ik enkele jaren gevaren bij P&O Nedlloyd en daarna ben ik als scheepswerktuigkundige werkzaam geweest bij Jan De Nul. Vervolgens heb ik de overstap ‘naar de wal’ gemaakt en ben ik als technical superintendent voor Van Oord aan de slag gegaan. In totaal heb ik zo’n 10 jaar wereldwijd gewerkt en heb ik veel van de wereld en maritieme techniek gezien. Naast mijn werk heb ik de master Maritieme Wetenschappen gevolgd aan de universiteit van Gent. Maritieme regelgeving en beleid hebben altijd mijn interesse gehad. De functie van sector manager sluit goed aan bij deze interesse en ik kan mij nu actief inzetten voor goede, functionele regelgeving en beleid voor onze mooie scheepsbouw sector als geheel.

Naast mijn functie als Sector Manager ben ik een vast aanspreekpunt (Member Advisor) voor een aantal leden. Graag ben ik onze leden van dienst voor inhoudelijke vragen of voor de belangenbehartiging voor de sector of individueel bedrijf ( op regionaal, nationaal, Europees en internationaal niveau).