Laatste kans! Net als Liana Engibarjan jongeren enthousiasmeren voor jouw vakgebied?

Op 15 november a.s. vindt de zevende editie van de Maritime Innovation Experience (MIE) plaats in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht. Wil jouw bedrijf:

  • de nieuwste maritieme en digitale innovaties tonen aan technische studenten?
  • contact leggen met circa 200 mbo/hbo studenten uit de regio Zuid-Holland?
  • in contact komen met onderwijsinstellingen om een basis te leggen voor samenwerking in onderwijsprojecten?

Dan is deelname echt iets voor jullie! Aanmelden is mogelijk t/m 22 oktober a.s.

Deze editie verzorgen binnenvaartschipper en vlogger Liana Engibarjan en Basjan Faber, Managing Director & eigenaar van C-Job de opening van het plenaire programma. Uiteraard maakt Liana een vlog van over de Maritime Innovation Experience.

Achtergrond

De MIE is voor jongeren die een technische mbo of hbo opleiding volgen in Zuid-Holland hét event om, buiten de muren van het klaslokaal, op een informele manier in aanraking te komen met maritieme innovaties. Het geeft hen nieuwe ideeën over wat mogelijk is; op technisch vlak, maar ook over de inhoud van een baan, na het behalen van een diploma.

Thema

Dit is alweer de zevende editie van de MIE. Ook de MIE blijft vernieuwen, daarom is deze editie gekozen voor een thema: Bits, Chips & Ships! De impact van digitalisering op de scheepsbouw en scheepvaart is enorm. We kunnen, dankzij nieuwe technologieën zoals robotica en Internet of Things, schepen al veel slimmer ontwerpen, bouwen, onderhouden en ermee varen. Tijdens de MIE worden innovaties getoond die de maritieme sector een stuk slimmer maken. Denk hierbij aan innovaties als slimme sensoriek voor onderhoud, ontwikkeling van  onbemande schepen (drones / UAV’s), inzet van virtual en augmented reality, robotica voor productie.

Deelname

Deelname is mogelijk middels:

  • Deelname aan de Innovatievloer. Hier kan jouw bedrijf de laatste innovatie uitlichten, door middel van een praktische demo / productpresentatie. Kun jij studenten meenemen in jouw belevingswereld?
  • Het geven van een praktische ‘Handen-uit-de-mouwen’ Workshop van circa 20 tot 30 min. waarin je een kleine groep van max. 12 studenten aan het werk zet met een opdracht die aansluit bij het thema ‘Bits, Chips & Ships!’.

Daarnaast is het mogelijk om beschikbare stageplaatsen/afstudeerplekken te communiceren via een ‘vacature-wand’.

Meer informatie & aanmelden

Inmiddels hebben diverse bedrijven zich al aangemeld waaronder Damen Shipyards, Feadship, Royal IHC, VAF Instruments en Bayards. Sluit ook aan! Klik hier voor meer informatie.