Nieuwe generatie technische professionals geïnspireerd huiswaarts na vijfde editie Maritime Innovation Experience (met filmpje & fotoverslag)

In de sfeervolle Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht, waar het hele jaar door techniek, studenten en bedrijven zich mengen, werd op donderdag 3 november 2016 de vijfde editie van de Maritime Innovation Experience georganiseerd. Zo’n 250 mbo, ad en hbo studenten van het Da Vinci college, STC en de Rotterdam Mainport University waren aanwezig. Vijftien bedrijven waren present op de centrale markt, waaronder Moonen, Damen Shipyards en Alewijnse Marine. Nog twee andere bedrijven brachten hun offshore wind vraagstuk in voor SpeedSolving sessies.

Meer informatie

  • Maritime Innovation Experience 2016
  • Maritime Innovation Experience 2016
  • Maritime Innovation Experience 2016

BrainGain & Hands-on workshops

De opening met Astrid Kee (Lid College van Bestuur STC Group) en Marloes de Vries (Lid College van Bestuur Da Vinci) trok de aandacht. De studenten Quintus en Soufiane stelden de beide bestuurders diverse leuke vragen. Daarna ging de eerste workshopronde van start. De SpeedSolving sessies bleken erg populair net zoals de workshop van el-Tec Elektrotechnologie over de maritieme toekomst. Ook de hands-on workshops 3D Printing en Robotica waren in trek en het team van Nederland Maritiem Land moedigde heel veel studenten aan een solarbootje in elkaar te knutselen.

Op de centrale markt was het steeds behoorlijk druk. De studenten hadden namelijk een vragenlijst meegekregen met vragen die enkel te beantwoorden waren door in contact te treden met de bedrijven. Er ontstonden heel veel leuke gesprekken over innovaties, mogelijkheden voor stage lopen en werken in de maritieme sector. De afsluitende lunch was reden voor veel studenten om ook echt te blijven tot het einde van het programma. Met veel nieuwe energie, inspiratie en kennis liepen de studenten de Duurzaamheidsfabriek uit.

De Maritime Innovation Experience werd georganiseerd door het RDM Centre of Expertise, Centrum voor Innovatief Vakmanschap Maritiem (Da Vinci College en STC-group), InnovationQuarter, TKI Wind op Zee en Netherlands Maritime Technology (NMT). Het event werd mede mogelijk gemaakt door het samenwerkingsverband Maritime Delta.

Maritime Week

De Maritime Innovation Experience vond plaats tijdens de Maritime Week die van 29 oktober tot en met zaterdag 5 november werd gehouden. De maritieme sector stond onder het thema ‘Ervaar de toekomst’ een week lang in het teken van kennisdeling, zelf bleven én ervaren welke opleidings- en carrièremogelijkheden de maritieme sector te bieden heeft.

Fotoverslag

Klik hier voor het online fotoverslag.

Meer informatie

Neem voor meer informatie over dit evenement contact op met Sanne de Vleeschhouwer van NMT.