Marquip

Tientallen zeiltalenten streden om de Tsjerk Hiddeszbokaal op NMT's Zeildag 2023 maar MarQuip nam hem mee naar huis

30 juni 2023

NMT's Zeildag is een bekend fenomeen in het maritieme netwerk. Een ontspannen dag met volop netwerkgelegenheden, maar bovenal ook een sportief en competitief evenement. Want, wiens bedrijfsnaam mag deze keer op de winnaarsbordjes bevestigd op de Tsjerk Hiddeszbokaal worden bijgeschreven? NMT's Managing Director Roel de Graaf, zelf ook graag op het water te vinden, grapte al dat titelverdediger RH Marine dit jaar niet present was. En zo was het ook dit jaar weer spannend welke boten een plek wisten te bemachtigen in de top 3 van de Gold klasse en de Silver klasse.

De wedstrijden, deze keer vier stuks, vonden plaats op de Kagerplassen. En ook dit jaar was Waterlust de Kaagsociëteit de centrale uitvalsbasis. De sfeer zat er al meteen goed in na een stuk appelgebak met verse koffie. 

Na de twee wedstrijden 's ochtends, werd de groep op basis van de behaalde score, opgedeeld in een Gold en Silver klasse. Beide groepen zeilden vervolgens nog twee wedstrijden in de middag. Na lang beraad door de wedstrijdleiding, was er dan eindelijk het langverwachte moment van de prijsuitreiking. 

Allereerst de Silver klasse!

1. Alewijnse
2. Arntz | Van Helden
3.  IRO

En... de Gold klasse!

1. MarQuip
2. Critical Minds
3. ROG Ship Repair BV

Aanvoerder van het winnaarsteam was de trotse kapitein Jeroen van der Matten. In zijn team drie collega's; Sjoerd Döppen, John Maaskant, Wiebe Voorneveld. Vorig jaar was MarQuip er ook bij. Toen kwamen ze niet verder dan plaats nummer 2 in de Silver klasse. Vanwaar deze omslag? Jeroen wijt het allemaal aan de boot; "Deze boot was een stuk beter. Ook hadden we de volledige focus op de startmomenten. Drie startmomenten waren echt perfect, één van de vier ging wat minder. Als je een goede start hebt, heb je meteen vrij baan."

De wedstrijden verliepen goed, toch had het team niet verwacht meteen met de wisselbokaal naar huis te mogen gaan. Jeroen; "Het was ons niet helemaal duidelijk of alle vier de wedstrijden even zwaar telden. Dat bleek wel zo te zijn. Deze dag was ontzettend leuk. Goed zeilweer, mooie uitdagende wedstrijden. De Tsjerk Hiddeszbokaal krijgt een mooie plaats naast de beker van vorig jaar. Misschien schaffen we wel een prijzenkast aan", grapt hij ten slotte. MarQuip is er volgend jaar weer bij, jouw team ook?