Pexels Yulia 3815533

OTC Asia 2024

Beurs 27 februari - 1 maart 2024

Van 27 februari t/m 1 maart 2024 organiseert NMT weer een NL Paviljoen op OTC Asia in Kuala Lumpur, Maleisië. Ga met ons mee en maak gebruik van ons netwerk en de kracht van het NL Paviljoen. Meld je aan

OTC Asia

Offshore Technology Conference Asia (OTC Asia) is de plek waar energieprofessionals elkaar ontmoeten om ideeën en meningen uit te wisselen om wetenschappelijke en technische kennis over offshore hulpbronnen en milieukwesties te bevorderen.

De Maleisische scheepsbouw- en scheepsreparatiemarkt

Maleisië is gelegen aan één van de drukste vaarwegen ter wereld, namelijk de Straat van Malakka, en er bevinden zich ook grote havens en containerterminals. Het land telt ongeveer 100 scheeps- en reparatiewerven. In 2022 werden er door Maleisische werven 53 zeeschepen opgeleverd (25476 GT in totaal), waarvan het grootste gedeelte sleepboten betrof (bron: IHS Fairplay). Voor de wat complexere schepen en offshore constructies die in Maleisië worden gebouwd is het land deels afhankelijk van buitenlandse technici en scheeps- offshore designs. De Maleisische overheid wil dat Maleisië een hub wordt voor scheepsbouw en -reparatie in de regio. Om dit te stimuleren bieden ze belastingvoordelen aan bedrijven die willen investeren in deze sector in Maleisië.

Ongeveer twee derde van de 100 werven zijn gevestigd in west Maleisië, zoals in: Lumut (Perak), Klang (Selangor), Kuala Terengganu (Terengganu) en Pasir Gudang (Johor). In Oost-Maleisië zijn de meeste werven gevestigd in Sibu (Sarawak). Over het algemeen bouwen ze minder complexe, kleine tot middelgrote schepen, zoals: sleep- en duwboten, ferry’s, vissersschepen, patrouilleschepen, short sea schepen en offshore supply schepen.
Naast scheepsbouw houden werven zich ook bezig met reparatiewerk. Daarnaast zijn er enkele grote werven in het land die schepen kunnen ontvangen voor reparatie tot ongeveer 450.000 ton waterverplaatsing (DWT), zoals: Malaysia Marine & Heavy Engineering (MMHE), Boustead Naval Shipyard (BHIC), Sabah Shipyard, Sapura Kencana, Nam Cheong en Muhibbah Marine Engineering.

Recent in het nieuws:
ABS to qualify novel-design Malaysian support vessel (Aug. 19, 2022) 
Chaos rond bouw nieuwe fregatten Maleisië nog groter dan gedacht (Aug. 16, 2022) 
A plethora of Asian tug completions (Nov. 2, 2022) 

Deelname is inclusief

  • Standbouw inclusief uiting van je bedrijfslogo en -naam
  • Standinventaris, elektra en verlichting
  • Gezamenlijke centrale lounge met catering (inclusief lunch)
  • NL netwerkreceptie
  • Aanbod NMT reis- en transportarrangement
  • Gezamenlijke PR
  • WiFi beschikbaar in het NL Paviljoen
  • Ondersteuning vanuit NMT

Kosten

De kosten per m2 voor leden van NMT bedragen € 1095,- exclusief BTW. De kosten per m2 voor niet-leden bedragen € 1195,- exclusief BTW. Prijzen zijn exclusief reis- en verblijfskosten.

Kortingsmogelijkheid

Mogelijk kan jouw MKB-bedrijf door gebruikmaking van de missievoucher t/m € 1.500 korting krijgen op Trade activiteiten van NMT. Klik hier voor meer informatie.

Meer informatie

Voor meer informatie, neem contact op met Evy Menheere, Trade Promotion Manager bij NMT via T 088 44 51 014 of E menheere@maritimetechnology.nl

Overtuigd? Meld je dan aan

Gerelateerde evenementen