Scheepsbouw Voor Niet

Training Risicomanagement in maritieme projecten

Training 15 - 16 november 2023

Leer tijdig risico’s herkennen om zo een project van begin tot eind succesvol uit te voeren. Te vaak komt het voor dat er pas wordt gereageerd als de verstoring een daadwerkelijk probleem is geworden. Mogelijke gevolgen: een project wordt niet op tijd afgerond, overschrijdt het vastgestelde budget of de vastgestelde kwaliteitseis worden niet gerealiseerd. Deze training wordt gemiddeld beoordeeld met een 8,2. Meld je aan

Voor wie?

De training is bedoeld voor (assistent) projectmanagers en projectmedewerkers in de maritieme sector. Maar ook voor opdrachtgevers, leidinggevenden, accountmanagers en gebruikers van het projectresultaat is deze training interessant om zich zo beter bewust te worden van hoe er met risico’s in projecten moet worden omgegaan.

Kosten (excl BTW)
 • Leden NMT € 1115,-
 • Niet-leden € 1.395,-
Trainingsdata en tijden

15 & 16 november van 09.00 – 17.00 uur.

Wat ga je leren?

De training wordt verzorgd door Gerben Heslinga van Intermedion Organisatie Advies, een expert op het gebied van risicoanalyse en risicobeoordelingen. De volgende onderwerpen komen onder meer aan bod:

 • Identificatie van projectrisico’s in contractfase, engineeringfase, inkoopfase en productiefase
 • Beoordeling projectrisico’s
 • Wat zijn risicoscenario’s?
 • Wat zijn valkuilen in een project?
 •  Kosteneffectief maatregelen ter reductie van risico’s 
 • Risicobewustwording in de projectorganisatie op gang brengen en daarover communiceren
 • Zelf uitvoeren van eenvoudige risicoanalyses van projecten 

De module behandelt vervolgens de drie aanpakken zoals die binnen project-risicomanagement worden gebruikt:

 1. De heuristische aanpak; deze aanpak is gericht op de identificatie van projectrisico’s op basis van de aan- of afwezigheid van noodzakelijke randvoorwaarden en de maatregelen om projectrisico’s te voorkomen.
 2. De gefaciliteerde aanpak; deze aanpak is gericht op de identificatie van risico’s die op kunnen treden indien projectactiviteiten worden uitgevoerd of wanneer bepaalde beslissingen moeten worden genomen.
 3. De basisoorzaken analyse; deze aanpak is gericht op de identificatie van basisoorzaken in reeds uitgevoerde projecten om vervolgens risico’s in soortgelijke projecten te voorkomen.
Subsidie

Als jouw bedrijf onder de CAO Metalektro of de CAO Metaalbewerking (MKB-metaal) valt dan kun wellicht gebruik maken van tegemoetkoming in de kosten via de O&O-fondsen. Ga naar de website van A+O Metalektro of de website van OOM voor informatie over de mogelijkheden.

Locatie

Kantoor NMT, Boompjes 40 in Rotterdam of een externe locatie in de regio Rotterdam.

Meer weten of benieuwd naar de In-company mogelijkheden? 

Neem dan contact op met onze afdeling trainingen via T 088 44 51 000 of academy@maritimetechnology.nl

Overtuigd? Meld je dan aan

Gerelateerde evenementen

Scheepsbouw Voor Niet
Training
15 - 16 november 2023

Training Risicomanagement in maritieme projecten

Leer tijdig risico’s herkennen om zo een project van begin tot eind succesvol uit te voeren. Te vaak komt het voor dat er pas wordt gereageerd als de verstoring een daadwerkelijk probleem is geworden. Mogelijke gevolgen: een project wordt niet op tijd afgerond, overschrijdt het vastgestelde budget of de vastgestelde kwaliteitseis worden niet gerealiseerd. Meld je aan voor de training ‘Risicomanagement in projecten’ en elimineer risico’s zoveel mogelijk uit jouw maritieme project.

Internationaal Contracteren
Training
15 - 16 november 2023

Training Internationaal contracteren, Algemene Voorwaarden en contractmanagement

“Mijn collega, met wie ik samen deze training heb gevolgd, heeft binnen 48 uur na de training zijn cursusgeld dik terugverdiend. Een leverancier kwam met zijn T&C’s aan en claimde € 1.800,-. Mijn collega concludeerde door deze training dat onze eigen voorwaarden van toepassing waren waardoor wij niet hoefden te betalen!”

Internationaal Contracteren
Training
15 - 16 november 2023

Training Internationaal contracteren, Algemene Voorwaarden en contractmanagement

Steeds vaker worden projectmanagers betrokken bij het opstellen van contracten met onderaannemers. In deze training komen alle facetten aanbod waar jij als projectmanager in de praktijk mee te maken krijgt. Denk bijvoorbeeld aan algemeen contractrecht, contractteksten en de manier waarop met contracten wordt omgegaan. Deze training wordt gemiddeld beoordeeld met een 8,7.