NMT Magazine: ‘Er moeten meer Mutual Recognition certificaten komen’

Dit jaar is het aan de bedrijven om met voorstellen te komen om nieuwe producten aan de Mutual Recognition certificaat lijst toe te voegen. NMT is in gesprek met een tweetal toeleveranciers om hun producten op de lijst te krijgen en MR certificaten aan te vragen. Maar er is meer nodig, dus toeleveranciers die ook willen besparen op hun certificeringskosten, worden opgeroepen zich bij NMT te melden.

Meer informatie

Mutual Recognition van certificaten houdt in dat de klassebureaus elkaars certificaten accepteren als ware het uitgegeven door henzelf. Hierdoor kunnen de maritieme toeleveranciers volstaan met slechts één certificaat van een klassebureau naar keuze, zonder dat afbreuk wordt gedaan aan de veiligheid. De besparingen kunnen oplopen tot 80% van de  certificeringskosten per component. Ook voor de scheepswerven is dit interessant, omdat het ze meer vrijheid geeft om voor producten te kiezen met certificaten van andere klassebureaus dan die het schip certificeert.

Lees hier verder in het NMT Magazine

Oproep: er moeten meer MR certificaten komen

Wil je ook aan de slag met MR certificering en kosten besparen? Neem dan contact op met Sector Manager Arnold de Bruijn. Er zijn meer certificaten nodig om het verschil te maken.