NMT Magazine: ‘SMRC vertegenwoordigt de Europese reparatiewerven’

De Ship Maintenance, Repair and Conversion group (SMRC) houdt zich op Europees niveau met de belangen van de zeescheepsreparatiewerven bezig. NMT is lid van dit autonome onderdeel van SEA Europe en levert de secretaris.

Meer informatie

“De reparatie-, onderhoud- en conversiemarkt is een compleet andere markt dan de markt van de nieuwbouwwerven”, zegt voorzitter van SMRC, Juan Luis Sánchez, directeur van scheepswerf Astander in Santander, Spanje. “Het is een specifieke business met eigen uitdagingen. Onze taak als SMRC is om problemen in de toekomst te identificeren en deze aan te kaarten binnen SEA Europe maar ook bij andere organisaties zoals de Europese Commissie en European Maritime Safety Agency (EMSA).” In Europa zijn er ongeveer 60 grote reparatiewerven met 125.000 werknemers.

NMT is niet alleen lid van SMRC, maar levert ook de secretaris, in de persoon van Sector Manager Sander den Heijer. De reden om ook op Europees niveau deel uit te maken van een belangenorganisatie ligt voor de hand. Den Heijer: “Een heleboel zaken waar reparatiewerven in Nederland mee te maken krijgen, zoals milieuregels, komen uit Europa. Daarom is het belangrijk dat er belangenbehartiging is op Europees niveau.”

Lees verder in het NMT Magazine