NMT Magazine: ‘Thecla Bodewes: Een nuchtere en eigenzinnige kijk op innovatie’

Zonder innovatie geen toekomst voor de scheepswerven en de sector? Thecla Bodewes die sinds haar 29-ste jaar aan het roer staat van de scheepswerf die al zeven generaties de naam van haar familie draagt, heeft een nuchtere kijk. “We zijn anders dan andere werven, noem het eigenzinnig. Innovatie is een modewoord dat te pas en te onpas wordt gebruikt. Is een product dat innovatief wordt genoemd ook echt innovatief, daar moet je kritisch naar kijken.”

Meer informatie

Geld verdienen

Volgens de eigenaar van Thecla Bodewes Shipyards, die begin dit jaar Barkmeijer Shipyards als vierde werf overnam, staat of valt alles met luisteren naar de klant. Wat klanten (rederijen) willen, is een schip waarmee ze geld kunnen verdienen. Dat betekent vooral dat ze een schip willen dat zo min mogelijk brandstof verbruikt en zoveel mogelijk lading kan vervoeren. “Dat is de basis waar we altijd naar terugkeren. Klanten vertellen zelf wat ze nodig hebben, dat weten zij het beste.”

Lees verder in het NMT Magazine

Vernieuwers in onze sector

Innovatie in de maritieme sector is noodzakelijk om de wereldwijde concurrentie voor te blijven. In deze nieuwe rubriek laten we vernieuwers in onze sector aan het woord. Wie zijn zij, wat drijft hen en wat is hun visie op de toekomst? In deze aflevering: Thecla Bodewes, eigenaar van Thecla Bodewes Shipyards dat gespecialiseerd is in de bouw van zeegaande coasters, passagiersschepen, duwboten, kotters en binnenvaartschepen, en daarnaast in reparaties, verlenging en onderhoud.