Ocean Summit The Hague – Future of the Oceans

Op 28 & 29 juni 2018 tijdens de finish van de Volvo Ocean Race zal in het Zuiderstrand-theater het congres: ‘Ocean Summit The Hague – Future of the Oceans’ gehouden worden. Een exclusief internationaal evenement over vele innovatieve ontwikkelingen voor het behoud en duurzaam gebruik van onze oceanen. Laat jouw ervaring ook spreken en kom naar het episch centrum van de zeilsport eind juni. Meld je aan!

Leer en laat je horen!

De oceaan heeft na 200.000 jaar bestaan van de moderne mens nog vele geheimen. Tegelijk zien we wel duidelijk de sporen van ons leven in de wateren. Hoe zit het met de toekomst en wat kunnen we leren? Topsector Water & Maritiem en Volvo Ocean Race werken samen om een koers uit te zetten. Het event is voor wetenschappers, overheid, NGO’s, de particuliere sector maar ook de zeilers, avonturiers, start-ups en young professionals. Dit alles om het doom scenario rondom onze wateren om te buigen naar een gezonde omgeving.

Specialisme

Verschillende bijzondere gasten verschijnen op het podium. De negen break-out sessies zijn zo opgezet dat het publiek specifieke informatie krijgt en geeft. De sessies gaan onder meer over zero-emission shipping, restoring nature, plastic soup, nature based innovations, sharing platforms en renewably energy. Het tweedaagse congres geeft podium aan ondermeer: Sylvia Earl, legendarische oceaan onderzoekster. Zij laat zien hoe onze zeeën beschermt kunnen worden. Astronaut en ambassadeur van de aarde André Kuipers, geeft een blik op onze blauw planeet. Wendy Schmidt, president van de Schmidt Family Foundation evenals minister van Infrastructuren en Water, Cora van Nieuwenhuizen en Karmenu Vella, de Europese Commissaris Milieu, Visserij en Maritieme zaken. Bekijk het volledige programma hier.

Meld je aan

Er wordt gesproken over de blauwe mogelijkheden van de wereld die meer dan 80% uit water bestaat. Heb je interesse om hier bij te zijn, vraag een uitnodigingscode aan via de mail.

Partners Topsector Water & Maritiem – Ocean Summit The Hague

MARIN, Deltares, Shell, Van Oord, C-Job Naval Architects, STEAM Ocean B.V., Damen Shipyards, Erasmus Medisch Centrum, HHR Delfland, Provincie Z-Holland, Ministerie Infrastructuur en Water, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Nederland Maritiem Land, Allseas.