Wil je bijdragen aan de verduurzaming en verdere digitalisering van de maritieme sector? Dan hebben wij een interessante functie voor jou. Wij zijn op zoek naar een:

Innovatie Manager (32-40 uur per week, standplaats Rotterdam)

Als Innovatie Manager ben je verantwoordelijk voor het initiëren en uitvoeren van (inter)nationale maritieme innovatieprojecten. De projecten waar je aan werkt gaan over complexe technische en bedrijfseconomische uitdagingen op het gebied van digitalisering, energietransitie en Human Capital. Je vertaalt complexe vraagstukken in aansprekende projectvoorstellen, waarin maritieme bedrijven, overheden en kennisorganisaties samenwerken.

Wie zijn wij?

Brancheorganisatie NMT verbindt, vertegenwoordigt en versterkt de maritieme maakindustrie van Nederland.  Wij voorzien 440 scheepsbouwers, maritieme toeleveranciers en dienstverleners van een inspirerend netwerk, waarin onderling contact en kennisontwikkeling belangrijke opbrengsten zijn. Wij zijn gevestigd in gebouw de Willemswerf in het centrum van Rotterdam.

Waarom wil je bij ons werken?

Omdat wij jou een baan bieden in de fascinerende wereld van scheepsbouw en maritieme maakindustrie. De sector zit middenin de energietransitie en verduurzaming van de (zee)scheepvaart. Je krijgt toegang tot interessante netwerken, zowel in binnen- en buitenland. Wij betalen een marktconform salaris en bieden je een professionele werkomgeving met voldoende ruimte voor ontwikkeling.

Wie ben jij?

  • Je bent een verbinder met uitstekende skills op het gebied van projectmanagement.
  • Je hebt een universitaire opleiding op het gebied van bedrijfskunde, economie of techniek.
  • Je hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring in het opzetten en begeleiden van innovatieprojecten. Ook als je meer dan 10 jaar ervaring in dit soort projecten hebt heeft NMT uitdagingen te bieden.
  • Je bent in staat om de innovatiebehoefte van bedrijven om te zetten in heldere projectplannen.
  • Je hebt ervaring met het samenstellen van consortia voor innovatieprojecten.
  • Ervaring met subsidietrajecten is een pré.
  • Je kunt je uitstekend uitdrukken in Nederlands en Engels.
  • Je bent bereid om enkele dagen per maand voor je werk te reizen.

Ben je enthousiast over deze functie?

Stuur dan jouw motivatie en CV uiterlijk 14 april naar hr@maritimetechnology.nl. Wil je inhoudelijk meer weten over de functie? Neem dan contact op met hiring manager Marco Scholtens via T 088 44 51 064.’