Zoek je een uitdaging in het werken op het grensvlak van publieke en private belangen? Wil je bijdragen aan de voorwaarden waaronder de Nederlandse scheepswerven, toeleveranciers en dienstverleners succesvol kunnen ondernemen? Dan is dit dé functie voor jou.

Public Affairs Manager

Minimaal 32 uur per week
Standplaats: Rotterdam

Wat houdt het werk in?

Je identificeert samen met sectormanagers de wensen en behoeften van de bedrijven en organisaties die aangesloten zijn bij NMT en werkt mee aan de vertaling daarvan naar doelstellingen om hun belangen te verstevigen. Je onderhoudt daartoe samen met de directie en sectormanagers een netwerk van leden, betrokken belangenorganisaties, overheden, agentschappen en banken en weet de kennis in de sector en bij betrokken organisaties te mobiliseren. Je behartigt belangen van de sector bij de overheden, waarbij je in het bijzonder verantwoordelijk bent voor dossiers exportbevordering, gelijk speelveld en financiering van scheepsbouw. Je bent actief op het regionale, nationale en Europese speelveld. Je voert het secretariaat van de financieringscommissie binnen NMT waarin deze onderwerpen aan bod komen. Je neemt deel aan de relevante overlegstructuren zoals de maritieme koepel Nederland Maritiem Land (NML), de Exportcommissie van NMT en het Finance Committee van de Europese koepel, SEA Europe. Voor het adviesbureau dat ons ondersteunt in Den Haag ben je de spin in het web. Je adviseert je collega’s over de activiteiten binnen NMT op het gebied van behartiging van sectorbelangen bij overheden. Tot slot draag je actief bij in de verdere doorontwikkeling van onze PA-aanpak.

Wie ben jij?

Je bent universitair opgeleid, bijvoorbeeld in de richting bedrijfskunde, politicologie, bestuurskunde, rechten of financieel economisch. Je bent een netwerker met overtuigingskracht en weet de kennis in de sector te mobiliseren. Met jouw vlotte pen ben je gewend om de belangen, bijvoorbeeld via position papers, te vertalen naar heldere boodschappen voor beleidsmakers. Natuurlijk beheers je jouw dossiers tot in detail maar je bent ook in staat om uit te zoomen voor de meer strategische blik. Je deinst ook niet terug voor complexe dossiers. Je bent een netwerker met overtuigingskracht en schakelt gemakkelijk tussen de wereld van de overheid en die van het bedrijfsleven. Je werkt ondernemend en bent er op gericht om in teamverband je doelen te bereiken. Ervaring op het vlak van internationale handel en financieringen is een pré. Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring. Je kunt je uitstekend uitdrukken in zowel de Nederlandse als de Engelse taal en bent bereid om enkele dagen per maand voor je werk te reizen.

Waarom wil je bij ons werken?

Omdat wij jou een baan bieden in de fascinerende wereld van scheepsbouw en maritieme toelevering. We zitten midden in de energietransitie en kennen de nodige uitdagingen. Je mag daarom rekenen op afwisselend en uitdagend werk in een professionele werkomgeving. In deze baan heb je toegang tot interessante netwerken, zowel in Nederland als in het buitenland. Bij Netherlands Maritime Technology is er alle ruimte voor coaching, training en opleiding, betalen we een salaris dat past bij je ervaring en vaardigheden en hanteren we goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Afhankelijk van ervaring kunnen we een bruto salaris bieden tussen €4800 en €6200.

Netherlands Maritime Technology

Brancheorganisatie NMT verbindt, vertegenwoordigt en versterkt de maritieme maakindustrie van Nederland. Wij zijn een hecht en succesvol netwerk van 440 leden, variërend van de grote bekende scheepswerven tot de kleine, sterk innovatieve toeleveranciers. NMT is gevestigd in gebouw De Willemswerf aan de Boompjes 40 in Rotterdam en onderhoudt vanuit daar intensief contact met haar leden.

Reageren

Interesse in deze functie? Stuur jouw motivatie en CV uiterlijk 17 februari 2023 naar:
Wieneke Goud, Office Manager
E goud@maritimetechnology.nl of neem contact op via T 088 44 51 000.