Netherlands Maritime Academy

In mei 2017 is de Netherlands Maritime Academy (NMA) van start gegaan. De NMA is een initiatief van zeven bedrijven en brancheorganisatie Netherlands Maritime Technology (NMT) waarin zij trainingen onderling beschikbaar stellen voor elkaars werknemers. Hiermee willen zij de maritieme sector naar een hoger niveau tillen. Door de trainingen open te stellen voor elkaar wordt kennis en kunde gedeeld en kan men van elkaars deskundigheid profiteren. Dit zal zeker helpen met het profileren van de maritiem-technologische sector op de internationale markt; een unieke samenwerking, waarbij de branche over de grenzen heen kijkt.

Organisator

Centrale plek voor trainingsaanbod

In feite is de NMA een centrale plek waar werknemers van de deelnemende bedrijven terecht kunnen voor trainingen die relevant zijn voor hun werkzaamheden. Hiervoor zijn de verschillende Academies softwarematig aan elkaar gekoppeld. Een viertal bedrijven en NMT hebben direct de Academies aan elkaar gekoppeld, en de overige drie bedrijven kunnen gebruik maken van de centrale NMA software applicatie, welke door NMT beheerd wordt. Hierdoor kunnen de werknemers van de deelnemende bedrijven in hun eigen Academies direct de trainingen van de andere bedrijven kunnen zien en zich kunnen aanmelden.

Aansluiten vanaf september mogelijk

Vanaf september 2017 kunnen andere bedrijven ook aansluiten. De NMA staat open voor maritieme bedrijven, klein en groot, en ook die zelf geen Academy hebben, maar wel hun werknemers gebruik willen laten maken van de trainingen beschikbaar gesteld via de NMA. Er geldt wel een bescheiden instap-fee, waarvan de hoogte afhankelijk is van het aantal FTE van het bedrijf.

De volgende 8 bedrijven nemen deel aan de NMA:

  • Alewijnse Marine
  • Damen Shipyards Gorinchem
  • Feadship
  • Huisman Equipment
  • Royal IHC
  • Netherlands Maritime Technology
  • Pon Power
  • Wärtsilä Netherlands

De Netherlands Maritime Academy is momenteel alleen toegankelijk via de Academies van de deelnemende bedrijven en heeft geen openbare website als ingang. Indien u interesse heeft in participatie kunt u contact opnemen met Marnix Krikke van NMT.