Rondetafelsessie met hoge vertegenwoordiging Russische scheepsbouwsector tijdens Europort

Op 4 november a.s. zal de President van de Russische United Shipbuilding Corporation, Dhr. Alexey Rakhmanov, een bezoek brengen aan Europort. Het doel van het bezoek is in contact treden met Nederlandse bedrijven die serieuze interesse hebben in de mogelijkheden voor het opzetten van lokale productie/assemblage van hun producten in Rusland om zodoende aan de strenger wordende local content eisen te kunnen voldoen.

United Shipbuilding Corporation

De United Shipbuilding Corporation is het staatsbedrijf dat 80% van de Russische scheepsbouwindustrie in handen heeft (15 design bureaus, 40 scheepswerven). USC werd in 2007 opgericht om alle kennis, zowel voor civiele als militaire toepassingen, binnen één bedrijf te concentreren en efficiënter gebruik van de capaciteit te bewerkstelligen. Voor de civiele markt produceert het zee- en binnenvaartschepen, boor- en productieplatformen voor de energiesector en ijsklasse schepen voor de Noordelijke IJszee. De marineschepen, waaronder onderzeeboten, worden vooral geleverd aan de Russische marine maar ook geëxporteerd.

Special Economic Zones

Rusland wil op industrieel gebied minder afhankelijk zijn van import en richt daarom Special Economic Zones op waar buitenlandse partijen tegen gunstige voorwaarden m.b.t. belastingen, invoerheffingen, BTW, et cetera, een lokaal bedrijf op kunnen zetten. Eén zo’n zone wordt op dit moment gecreëerd in de regio Astrakhan aan de Kaspische Zee. De directie van deze zone maakt deel uit van de delegatie die Europort zal bezoeken.

Samenstelling van de delegatie

* A. Rakhmanov – President United Shipbuilding Corporation
* A. Novolotsky – Hoofd afdeling importvervanging USC
* С. Italyantsev – Hoofd Afdeling River-zeegaande schepen USC
* М. Khochetkov – Hoofd departement voor Scheepsbouw van RF ministerie voor Industrie & Handel
* С. Kononenko – Plv. Hoofd Metallurgie en zware machinebouw departement voor scheepsbouw van RF ministerie voor Industrie & Handel
* С. Milyushkin – Hoofd Speciale Economische Zone Astrakhan
* Е. Markelov – Plv. Hoofd Speciale Economische Zone Astrakhan
* S. Smirnov – Senior Engineer van scheepswerf ‘Lotos’ Astrakhan
* I. Vishnevetsky – General manager ‘Policomplex’

Op woensdagmiddag 4 november wordt een rondetafelbijeenkomst georganiseerd voor bedrijven die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden en voorwaarden van het opzetten van lokale productie in Rusland. Gezien het hoge niveau van de Russische delegatie worden hiervoor specifiek vertegenwoordigers op het niveau van CEO of Commercieel Directeur uitgenodigd. Daarnaast is er beperkte zaalcapaciteit beschikbaar. Daarom is deelname pas mogelijk na definitieve bevestiging van onze zijde.

Meer informatie & aanmelden

Klik hier om direct aan te melden. Indien u t.a.v. het bovenstaande nog vragen hebt kunt u contact opnemen met Michaël Roerade, Trade Promotion Manager bij Netherlands Maritime Technology, via T +31 (0) 88 44 51 024 of E roerade@maritimetechnology.nl