Royal IHC bouwt opnieuw schip voor National Marine Dredging Company

Royal IHC heeft een contract afgesloten met het in Abu Dhabi gevestigde National Marine Dredging Company (NMDC) voor de bouw van een nieuwe state-of-the-art sleephopperzuiger. Deze nieuwe order bouwt voort op de uitstekende samenwerking tussen beide partijen en op het succes van de 6,000m³ sleephopperzuiger ARZANA die IHC in 2018 heeft afgeleverd. Daarnaast levert IHC de eerste hopper simulator in het MiddenOosten. Deze simulator maakt het NMDC mogelijk haar baggerwerkzaamheden uit te breiden en te versterken.

Meer informatie

De nieuwe sleephopperzuiger wordt geleverd met technologische innovaties waaronder een vergrootte capaciteit van 8,000m³ en een baggerdiepte van 45 meter. Het ontwerp is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen IHC en NMDC en maakt het mogelijk om zowel te werken in ondiepe wateren als op grote baggerdiepten en combineert een hoge wendbaarheid met het werken bij hoge temperaturen.

“Onze samenwerking met NMDC heeft in het verleden bewezen succesvol te zijn en we zijn verheugd om onze samenwerking voort te zetten door waarde toe te voegen aan hun geavanceerde vloot”, zegt Dave Vander Heyde, CEO van IHC.

Met de 8,000m³ hopper en de hopper simulator verstevigt NMDC haar positie als internationale speler in de baggerindustrie. Het nieuwe schip geeft het bedrijf de mogelijkheid om aan een breder scala van projecten te werken en is daarmee strategisch een waardevolle toevoeging voor de groeiende vloot.