Royal Roos lanceert industrieel formaat CFAM 3D printer

Royal Roos heeft gistermiddag samen met printerbouwer CEAD uit Delft de officiële presentatie gehouden van de eerste industrieel formaat CFAM 3D printer. De eerste printer is aangekocht door Royal Roos en een tweede nog te bouwen printer is reeds verkocht aan Poly Products uit Werkendam.

Meer informatie

Een van de belangrijkste eigenschappen van de printer naaste het bouwvolume van 4 x 2 x 1,5 meter en de printcapaciteit van 15 kg/u is de mogelijkheid om een continue vezel (CFAM) toe te voegen aan de matrix van thermoplastics.

Nu de printer gereed is, zullen Royal Roos en CEAD het printproces verder optimaliseren op basis van de samenwerkingsovereenkomst die zij hebben afgesloten. Royal Roos biedt met deze printer via haar zusterbedrijf Royal3D alternatieve oplossingen voor de maritieme sector, onder andere voor productie, prototyping en het vervangen van stalen onderdelen en componenten. Deze alternatieven hebben meerdere voordelen waaronder lichtere producten, corrosiebestendig materiaal en een sneller productieproces.

“Denk aan het printen van verbindingsstukken tussen leidingen en roeren van zeilschepen, maar bijvoorbeeld ook boeien, dekluiken en schaalmodellen” aldus Fulko Roos van Royal Roos. “De mogelijkheden zijn talrijk, wij zien veel belangstelling vanuit de maritieme sector en hebben enorm veel zin om de eerste modellen te gaan printen.”