SMM kleurde oranje

Tijdens ’s werelds grootste maritieme technologiebeurs SMM, die plaatsvond van 4 tot en met 7 september 2018 in Hamburg, werd er extra aandacht gegeven aan de Nederlandse bedrijven met de Smart Holland Day. Via diverse activiteiten kleurde SMM woensdag 5 september oranje en stond de beurs in het teken van slimme Nederlandse oplossingen.

Meer informatie

Holland Paviljoen

In het Holland Paviljoen op SMM stonden deze editie 50 bedrijven. Zij konden weer rekenen op de all-in service van dit concept van NMT. Vele deelnemers waren te spreken over de kwaliteit van de bezoekers. Er werd zelfs af en toe direct een order geplaatst. Zo kan deelnemer Fender Innovations met trots mededelen dat zij een opdracht hebben binnengehaald voor de productie van 20 fender systemen. Sylvia Ruizendaal: “Deelname aan het Holland Paviljoen van SMM Hamburg heeft wederom bewezen zeer de moeite waard te zijn.”

Smart Holland Day

Alle 143 Nederlandse standhouders op SMM waren woensdagochtend uitgenodigd in de Holland Lounge. Hier opende NMT voorzitter Bas Ort de Smart Holland Day. Tevens was Adriaan Visser (Rotterdamse Wethouder Financiën, organisatie, haven en grote projecten) aanwezig voor de lancering van de nieuwe campagne ‘Rotterdam: Maritime Capital of Europe’. Alle standhouders ontvingen een oranje heliumballon, zodat ook de bezoekers direct Nederlandse bedrijven herkenden. Vervolgens startte de Smart Holland Hunt, een digitale speurtocht langs Nederlandse bedrijven op de beursvloer.

Tijdens de chique Smart Maintenance Business Lunch werd gekeken naar de praktische toepassing van ‘Smart Maintenance’. Ook werd, in het bijzijn van de Nederlandse ambassadeur Wepke Kingma, Adriaan Visser (Rotterdamse Wethouder Financiën, organisatie, haven en grote projecten) en Regiobestuurder Economie Drechtsteden Maarten Burggraaf, de campagne Rotterdam Maritime Capital of Europe gelanceerd.

Terug op de beurs kregen de Nederlandse ambassadeur en de Regiobestuurder onder leiding van NMT voorzitter Bas Ort een rondleiding langs de stands van Nederlandse bedrijven. Hier hebben ze diverse leden van NMT gesproken over hun activiteiten en relaties met Duitsland. De dag werd feestelijk afgesloten tijdens de Smart Holland Networking Reception aan boord van het Nederlandse marine fregat Zr. Ms. Van Amstel.

Sponsors

De Smart Holland Day was een initiatief van Marstrat BV, IFS Benelux en Netherlands Maritime Technology en werd gesponsord door Damen Shipyards, Royal IHC, Siemens, DEAL Drecht Cities en Gemeente Rotterdam. De Nederlandse ambassade in Berlijn en de Netherlands Business Support Office (NBSO) traden op als samenwerkingspartners voor deze dag.

Bekijk hier de foto’s